Magyar: A marosvásárhelyi Nagyállomás kétnyelvűsítését szeretnénk!

Dorim bilingvism la Gara Mare din Târgu Mureș!

În atenția CNCF CFR SA!

 

Considerăm inacceptabil situația că în urma lucrărilor de modernizare a stației CF (Gara Mare - Nagyállomás) conducerea CNCF CFR nu a ținut cont de respectarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001 și Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare ratificată de parlamentul României.

Totodată, a dat dovadă de lipsa bunului simț când nu a ținut cont de cele 228 275 (39,30%) de locuitori ale județului Mureș care folosesc limba maghiară ca limba maternă și a aprobat lucrări de modernizare fără implementarea bilingvismului (româno-maghiar) în incinta și în jurul gării.

Astfel, cerem remedierea situației și înlocuirea tuturor incripțiilor cu cele bilingve și folosirea limbii maghiare la sistemul de informare sonoră. Obiectivele problematice sunt următoarele:

  • instalație avertizare sonoră
  • sistem electronic de afișaj informații plecări/sosiri
  • pictograme cu inscripții
  • infochioșc - punct de informare electronică legat la un sistem multimedia

 

În speranța rezolvării situației,

în numele celor 228 275 de locuitori care cere respectarea limbii maghiare la Gara Mare din municipiul Târgu Mureș


Richard Rheinfelder    Contactați autorul petiției


SAU

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Vă rugăm să verificați inbox (și folderul pentru mesaje nedorite).
Facebook