Dorim 2 grupe de grădiniță și mai multe cadre didactice pentru preșcolari și școlari maghiari din Sibiu.

Stimată doamnă primar,

Stimate domnule inspector școlar general,

Dorim să vă cerem sprijinul în numele comunității maghiare din Sibiu, întrucât ne aflăm într-o situație dificilă.

Copiii preșcolari maghiari care vor sa învețe în limba maternă au la dispoziție în prezent o singură grupă combinată care funcționează la Grădinița nr.17 din Sibiu. Încă din anul școlar 2023-2024 aceasta a funcționat la capacitate maximă, cu 26 de preșcolari într-o grupă, iar din anul școlar 2024-2025 nu poate găzdui toți solicitanții din cauza lipsei spațiului și a cadrelor didactice.

Totodată, școlarii care învață în limba maternă maghiară au la dispoziție doar două cadre didactice care predau celor cinci clase. Considerăm de la sine înțeleasă dificultatea cu care se desfășoară actul educațional în aceste condiții. Faptul că pentru anul școlar 2024-2025 sunt înscriși elevi pentru fiecare din cele cinci clase (pregătitoare, I, II, III, IV) atrage necesitatea angajării unui al treilea cadru didactic.

Solicitarea cu care venim în fața Dumneavoastră este să ne puneți la dispoziție două grupe de grădiniță, (astfel încât toți solicitanții să poată obține un loc încă de la vârsta de 2 ani), spații de dimensiuni adecvate desfășurării activităților didactice preșcolare și școlare, cât și cadre didactice pentru învățământul preșcolar și școlar.

Anexăm prezentei solicitări tabelul cu semnăturile părinților care își doresc ca ai lor copii cu vârsta sub 12 ani să învețe în limba maghiară în condiții optime.

Părinții maghiari din Sibiu    Contactați autorul petiției

Prin semnarea petiției, accept faptul că Părinții maghiari din Sibiu va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri: