Doi ploiesteni ingineri captivi Kurdistan! Semarea petitiei pentru aducerea in tara pe cale aeriana cu un charter!  1. Doi ploieșteni captivi în Kurdistan cer ajutor din partea autorităților române să fie aduși acasă. Amândoi lucrează în industria petrolului  2. Printre cei 30 de români se află și doi ingineri din Prahova, Eduard Ștefănescu și colegul său, Constantin Ursu.
  3. Personal am făcut un memoriu atât către Secretariatul General al Guvernului României, cât și către secretarul de stat din MAE, cu privire la situația mea și a colegului meu, care lucrăm la aceeași companie și ne aflăm în imposibilitatea de a ne întoarce acasă. Deocamdată nu avem nicio veste bună, în sensul în care nu am un răspuns oficial de la dânșii. Țin legătura cu consulul României de la Erbil, dar acesta mi-a spus foarte clar că au făcut toate demersurile necesare la București, dar nu au niciun răspuns efectiv. Nu știu ce o să fac. Problema e că în Kurdistan, în special în zona Erbil, dar și în tot Irakul, au închis toate orașele. Chiar acum vreo două zile a fost o declarație a primului ministrul al Kurdistanului care a spus că toată lumea stă în casă. Au închis absolut tot, nu ai voie să ieși din casă, aeroportul e închis. De la locația unde suntem noi până la capitala Erbil sunt cam o sută de kilometri. Înainte, în perioada normală, erau trei puncte de control, acum sunt în jur de 50 de puncte de control. Dacă ai ieșit și ai încălcat regula, te duce direct la închisoare, nu discută cu tine”, explică inginerul ploieștean.
  4. "De la Ambasadă ni s-a spus: <<Am informat centrala, dar nu ne bagă în seamă pentru că au alte priorități>>. Nu știu care sunt prioritățile acestea, dar deja lucrurile se înrăutățesc pe zi ce trece aici, deja nu mai există nicio speranță să ieșim de aici. Singura variantă ar fi aeriană cu un charter”, spune Eduard Ștefănescu."

Petria Cristina    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Petria Cristina să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook