Doamna dr. Daniela Ioana Oprea, medicul nostru!

96584405_956091571472187_2644547265502380032_o.jpgSolicităm Primarului și Consiliului Local al comunei Dumbravita ca de îndată să se ia toate măsurile necesare pentru ca doamna dr. Oprea Daniela Ioana să  înceapă activitatea la Dumbrăvița în condițiile de legalitate, igienă și siguranță deplină atat pentru personalul medical cat și pentru pacienți! 

La finalul lunii martie, odată cu instalarea stării de urgență, ambii medici de familie din comuna Dumbrăvița au demisionat, lăsând astfel peste 4000 de pacienți fără niciun fel de suport medical. Doamna doctor Daniela Ioana Oprea și-a exprimat, în aceeași zi, disponibilitatea de a se implica în rezolvarea problemei, în identificarea și realizarea demersurilor pentru a înființa un cabinet, pentru a aviza spațiul și pentru a contracta Casa de Asigurări, conform normelor legale în vigoare.Din păcate, deși primarul a asigurat-o pe doamna doctor de întregul sprijin al său și al Consiliului Local, inclusiv la nivel de investiții necesare igienizării și dotării cabinetului, toată susținerea a rămas la nivel declarativ.

De altfel, deși legislația în vigoare stipulează faptul că un contract de concesiune nu se poate încheia pe o perioada mai mică de 15 ani, primarul a întocmit un contract pe o perioada de 6 luni, invocând faptul că autorizația de liberă practică a doamnei doctor expiră în octombrie. Ori autorizația de liberă practică a oricărui medic se eliberează pe o perioada de un an, aceasta reînnoindu-se anual.

Cât privește promisiunile de a finanța, din bugetul local, igienizarea, amenajarea și dotarea spațiului în care ar urma să funcționeze cabinetul, acestea încă nu s-au materializat, spațiul fiind în prezent în aceeași stare în care se afla la semnarea contractului.

Mai mult decât atât, deși în contract se menționează că spațiul va fi predat medicului, până la data de 20 aprilie, pe baza unui proces verbal de predare-primire, acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi. 

În contextul celor prezentate mai sus, solicităm ferm Primăriei și Consiliului Local Dumbrăvița să își facă datoria față de cetățenii comunei, făcând tot ceea ce ține de administrația locală pentru deschiderea într-un timp cât mai scurt a cabinetului de medicină de familie:

  • alocarea sumelor necesare și demararea imediată a lucrărilor de igienizare și dotare corespunzătoare a cabinetului;
  •  modificarea perioadei contractului de concesiune de la 6 luni la 15 ani, conform legii;
  •  eliberarea la timp a tuturor documentelor legale pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare deschiderii şi funcționării cabinetului;
  •  stoparea acuzațiilor la adresa doamnei doctor Oprea și deschiderea unui dialog constructiv cu aceasta, în vederea îndeplinirii intereselor cetățenilor comunei, ținând cont de faptul că lipsa unui medic de familie, mai ales în contextul pandemiei de Covid-19, este o chestiune ce trebuie rezolvată cu maximă celeritate.

Impreună luptăm pentru un viitor sănătos! 


USR Dumbrăviţa    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe USR Dumbrăviţa să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook