Dizolvarea conducerii Conferintei Transilvania de Sud a Bisericii Adventiste

Cerem Uniunii Române, Diviziunii și Conferinței Generale:
- Dizolvarea imediată a comitetului Conferinței Transilvania de Sud
- Retragerea calității de membri ai Bisericii Adventiste (excluderea) numiților Gabriel Ban, Tamasi Karoly și Bogdan Vlad, cei trei administratori ai Conferinței
- Renunțarea la toate măsurile nefondate și netemeinice împotriva pastorului conf. univ. dr. Iacob Coman
Ne susținem demersul cu dovezi concrete și extrem de grave:
1. Călcarea cu bună știință, premeditare și rea-voința a Decalogului.
2. Sabotarea lucrării lui Dumnezeu pe baza unor meschine motivații personale.
3. Dezastruoasele prejudicii de imagine aduse Bisericii și bunului nume al lui Dumnezeu.

În fapt,
Din dorința de a da un gir de legitimitate măsurilor împotriva pastorului Coman, s-a recurs cu premediare, ură și spirit conspiraționist la o fărădelege prin care listele cu semnăturile majorității covârșitoare a membrilor comunitații Nazna i-au fost prezentate ca ”dovezi” ale nemulțumirii enoriașilor. Aceasta nu este doar o ”minciunică”, o ”ajustare” sau manipulare a adevărului, ci o MINCIUNĂ crasă, voită și folosită cu nerușinare. Este o încălcare venită din grabă și disperare a poruncii care ne cere ”să nu mărturisești strîmb împotriva aproapelui tău”. Situația a fost confirmată în Adunarea Admistrativă de la Nazna de fratele Georgel Pârlitu, secretar al Uniunii de Conferințe. Noi considerăm că dată fiind folosirea acestei minciuni strigătoare la cer într-un cadru oficial, ne va fi destul de greu și va fi nevoie de timp pentru a mai crede orice alte afirmații, statistici sau situații prezentate de cei trei vinovați.
Relațiile personale, simpatiile sau antipatiile personale nu trebuie niciodată să primeze în fața obiectivelor comune. Pastorul Coman este cel mai activ și dedicat pastor din conferință. Analizând cele aproape 4 milioane de vizualizări realizate de predicarea sa doar în perioada pandemiei, numărul de botezuri, proiectele misionare, proiectele de construcții, buna reprezentare în fața oficialităților și erudiția sa, putem afirma că pastorului Coman este ”un rob bun și credincios”. Evaluările oneste, în spiritul Bibliei (”după roadele lor îi veți cunoaște”) ar fi trebuit să îi ofere și alți talanți pentru administrare, cu nici un chip să îl supună invidiei, persecuției și torturii psihice din partea șefilor săi. Nu este un secret pentru nimeni că viitorul ex-președinte al Conferinței Transilvania de Sud a avut o colaborare personală proastă cu pastorul Coman de multă vreme, din perioada în care ar fi trebuit să conlucreze împreună la institutul de la Cernica. Considerăm că dacă liderii nu pot trece peste gelozia și ranchiuna personală, ei nu sunt demni de poziția pe care o ocupă, și-au uitat poziția de ”slujitori” și probabil că se imaginează ca fiind zbiri și stăpâni pe moșia lor personală. Din dorința de a uniformiza rezultatele pastorului Coman cu ale lor, în loc să reînvioreze, să inspire și să muncească, ei au ales calea cea mai comodă: aceea de a-i pune lui piedici. Pastorul Coman, s-a lăsat umilit de dragul lucrării și deși era nevinovat și-a cerut iertare (inclusiv pentru că există); cu toate acestea, agenda lor personală și ocultă a fost mai importantă decât ”secerișul”. Noi considerăm acesta o ”trădare”! Foarte curând se va dovedi dacă persecutorii de azi vor fi în stare ca mâine să manifeste același spirit de supunere și lepădare de sine.
Deși au fost insistent sfătuiți să nu pună piedici lucrării lui Dumnezeu, probabil ura și inconștiența i-a făcut să mergă mai departe. În primele 3 zile, 3.000 de adventiști au aderat la un grup închis de Facebook ”Alături de Iacob Coman”. Manifestări de revoltă în fața acestei ”mișelii în Israel” au stârnit indignare și consternare nu doar la Nazna și Herghelia, ci în întreaga țară și pe aproape toate continentele (încă nu avem susținători din Antarctica, dar nu se știe niciodată ce ne rezervă viitorul...). Deși s-a încercat din răsputeri să se ”cumpere” abandonarea lui Iacob Coman, acest plan mârșav a eșuat. Fiecare zi, până la repararea acestei nedreptăți, va face ca numărul nostru să crească. Conferința a postat un comunicat manipulator care îmbrăcând lupii în blană de oaie, nu precizau motivele pentru care îl umilesc pe Coman ”din dorința de a-l proteja”, de fapt cu speranța că frații își vor imagina cine știe ce păcate grave. Și acest plan a eșuat pentru că nimeni nu l-a crezut. Când au apărut recții de nemulțumire pe contul Conferinței, acestea au fost șterse. Când frații au postat citate din Spiritul Profetic ca reacții la acel comunicat, și acestea au fost cenzurate. Oameni buni, treziți-vă! Voi veți ajunge să cenzurați și Biblia! După ce la început s-a transmis ideea diabolică ”nu adunați semnături pentru Coman că îi faceți rău”, în fața luarilor de poziție demne și hotărâte, s-a recurs la altă manipulare demnă de ”tatăl minciunilor”: ideea că nu cei care au înjunghiat pe la spate un uns la Domnului sunt vinovați de prejudiciile de imagine pe care le-au creat, ci cei care dezinteresat au sărit în apărarea lui Iacob Coman și dau o mână de ajutor la alinarea rănilor lui sufletești. Din nou, în loc să admită faptul că au greșit, au ales calea simplistă a negării, aruncând vina pe cei care în fața abuzului și nedreptății, nu pot rămâne pasivi.
Nu, vinovat nu e grupul de Facebook! Vinovați sunteți voi, conducerea! Voi care l-ați lovit mișelește! Voi care ați mințit! Voi care v-ați obișnuit atât de mult cu lucrăturile pe la spate, încât s-a ajuns nu doar să vă placă, dar v-a intrat și în sânge! Vinovați sunteți voi cei care ați votat! Voi care nu v-ați autosesizat și nu ați îndreptat la timp răul făcut de subordonații voștri!


Todoran Alin Sorin    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Todoran Alin Sorin să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...