DISPENSAR MEDICAL ÎN CARTIERUL TĂU!

Semnează pentru DISPENSAR MEDICAL, ÎN CARTIERUL TĂU!


Proiect inițiat de HORIA CONSTANTINESCU și Asociația eTREZIREA

Câte ore ai petrecut, ultima oară, pentru o consultație la Serviciul de Urgență? Cât de lung ți s-a părut timpul de așteptare, după apelul la Ambulanță? Cât de groaznică este neputința în fața suferinței copilului tău! De câte ori te-ai deplasat, distanțe considerabile și ai plătit sume la fel de considerabile, pentru a face o simplă injecție copilului tău? Plecând de la răspunsurile la aceste întrebări, vă aducem în atenție proiectul DISPENSAR MEDICAL, ÎN CARTIERUL TĂU!


Pentru început, ne propunem în cadrul proiectului, înființarea a NOUĂ UNITĂȚI MEDICALE - cu regim de funcționare NON STOP și servicii medicale GRATUITE - pentru tratarea urgențelor minore, amplasate în zone cheie ale orașului, astfel încât să fie acoperite toate cartierele Constanței.


Ideea acestui proiect pleacă, în primul rând, de la miile de experințe, unele dintre ele traumatizante, trăite de mamele din Constanța, în Spitalul Clinic Județean de Urgență. Aceste femei, disperate în cele mai multe cazuri, cu sufletul tremurând de grijă pentru micuții de lângă ele- victime ale diferitelor afecțiuni, unele dintre ele mai ușoare, altele mai severe – au petrecut ore întregi așteptând să intre la consultație, pe holurile spitalului. Ore în care copilul poate ardea din cauza febrei, era deshidratat sau mai grav, în pragul leșinului. Sunt femei care, de multe ori, nu au bani să plătească o consultație într-un cabinet privat de pediatrie ( de altfel, unul singur, cu program non stop, la nivelul municipiului).


Ei bine, pentru toate aceste mame, cu prioritate, vrem să creăm aceste dispensare medicale la nivelul cartierelor. Mult mai aproape de casă, gratuit și foarte important, fără timp mare de așteptare. Numai ideea că, oricând în noapte, în cartierul tău, ai la dispoziție un medic ce poate veni în ajutorul copilului tău, că îi poți face acestuia tratamentul injectabil, fără să plătești costuri exorbitante în privat, este reconfortantă și conferă încredere.


Ne dorim ca, în aceste dispensare medicale de cartier, prioritate să aibă cei mici, urmați îndeaproape de seniori și ulterior de toți cei care au nevoie de un medic, în situații de urgențe minore.


Dispensarele vor fi de tip modular, din structuri ușoare (containere), dotate cu toată aparatura necesară tratării unei cazuistici diversificate, dar cu acest specific, de urgențe minore. Luăm în calcul dotarea fiecărui dispensar cu un autoturism dedicat transportului de pacienți în situații speciale. Fiecare unitate medicală va fi deservită de o echipă medicală (medic+ asistent).
Există 4 mari avantaje ale implementării unui astfel de proiect:
• Eliminăm timpul pierdut pe holurile Serviciului de Urgență, degrevând activitatea medicilor din Spitalul Județean de Urgență și lăsând loc cazurilor considerate, cu adevărat, urgențe.
• Beneficiarii au la dispoziție un act medical de calitate, GRATUIT, în regim NON STOP.
• Este redusă semnificativ distanța de deplasare până la unitatea medicală
• Este un proiect facil de implementat (timp de realizare estimat, aproximativ 6 luni), care nu necesită un efort financiar extraordinar. Spitalul Regional Constanța s-a dovedit a fi, din păcate, o utopie iar Constanța are nevoie de un proiect realist care să răspundă nevoilor cetățenilor.
Ca sursă de finanțare propunem bugetul local, plusând cu o cofinanțare obținută în urma unor parteneriate publice- private.

Atașat DISPENSARULUI DE CARTIER va funcționa, de asemenea, un BIROU DE POLIȚIE LOCALĂ, pentru a preîntâmpina derapajele comportamentale din zona respectivă.
Dacă susțineți acest proiect, AVEM NEVOIE DE SEMNĂTURA DUMNEAVOASTRĂ! Cu cât vom fi mai mulți cei care considerăm oportun acest proiect, cu atât șansele ca el să devină realitate, sunt mai mari!
AVEM NEVOIE DE DISPENSARELE MEDICALE DE CARTIER, în primul rând pentru copiii și bunicii noștri!
Semnează pentru SERVICII MEDICALE, CÂT MAI APROAPE DE CASA TA! Atunci când tu, copilul tău, părintele tău sau bunicul tău aveți o urgență medicală, FIECARE SECUNDĂ CONTEAZĂ!

 

F657E6AA-919F-47A4-9BAA-FD6F49E05816.JPGIMG_54031.JPG7239F833-30B1-4539-8B9C-ACD704F1ACA4.JPGCF07B8F5-7EF5-4711-8E54-12D959A228F2.JPG8D4261EF-086D-45AB-A145-2EDC45A6D819.JPG

IMG_5403.JPG


Horia Constantinescu & Asociatia eTrezirea    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Horia Constantinescu & Asociatia eTrezirea să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 1000 persoane.

Aflați mai multe informații...