Discromat(parțial) - acceptarea pe anumite arme/posturi la mapn, m.a.i, anp etc.

Buna ziua! ... eu as vrea o lamurire in ceea ce priveste problema de care se lovesc multi tineri din ziua de azi, in special baietii chiar si unele fete ... Ma refer la  testul ishihara ( discromat parțial ), este o conditie pe care o am si eu, mostenita cel mai probabil de la una din bunici, totusi, pot sa disting culorile foarte usor in realitate, cat si 60% din plansele ishihara.

Pentru a elimina posibile ambiguitati si confuzii, dorim sa clarificam faptul ca daca o persoana este discromata, acest lucru nu înseamna ca nu distinge culorile, sau ca nu distinge rosul sau verdele, sau încurca rosul cu verdele. Este adevarat ca sunt cazuri în care o persoana nu face absolut nici o deosebire între aceste doua culori, însa acestea sunt extrem de rare. Persoanele discromate nu au în general dificultati în a vedea culoarea rosie sau verde a semaforului. Nu vor confunda o masina rosie cu una verde, si întotdeauna vor vedea masina sau pietonul, indiferent de culoarea masinii sau a hainelor pietonului. Persoanele cu discromatie întâmpina foarte putine dificultati în a îndeplini sarcini care implica perceptie normala a culorilor. 

Eu sunt discromat parțial, am probleme doar la anumite planșe din testul ishihara ... în rest vad foarte bine culorile, nu le încurc, le pot distinge foarte ușor, doar la acest test am probleme.

Dar de ce să mă împiedice aceasta problemă să candidez pentru armată/poliție/penitenciar etc... sunt o persoană normală, vad foarte bine.

Poate vreau să candiez în armată pe anumite arme, cum ar fi: operator în calculatoare/telecomunicații/poliție militară, cu ce mă îmiedică această problemă la armele pe care le-am enumerat...?

Sistemul din România este cel mai  slab fată  de celelalte state din UE.

Un exemplu foarte bun este America, acolo cei care sunt discromați parțiali pot să candideze pentru anumite arme la armată/poliție etc. 

Sunt soldati in alte țări care sunt daltoniști și sunt cei mai buni lunetiști, de ce in România să nu poți ?

La noi în țara se merge pe pile, dacă nu ai pile nu poți face nimic....Sunt foarte multe persoane cu această problemă deja intrați în armată sau m.a.i etc chiar și cu probleme mult mai grave, dar dacă ai relatie poți intra, mda Romania!!

Noi cei discromați parțiali, merităm un drep de a intra in poliție/armată/jandarmerie etc pe anumite arme/profile...Nu înteleg de ce trebuie să se facă aceasta discriminare totală si noi tinerii cu această problmă să nu avem dreptul pentru a candida la  învățământul mapn, m.a.i, anp, etc.

Sunt de parere ca institutiile din tara noastra trebuie sa se adapteze la cerintele unei societati moderne, si în acesta chestiune particulara sa îsi armonizeze practicile cu cele din tarile membre ale Uniunii Europene. Daca este perfect legal ca un cetatean al Uniunii Europene are dreptul de a candida pe anumite arme/posturi în armată/poliție etc, consideram ca este de bun simt ca si cetatenii români sa se bucure de aceleasi drepturi în tara lor.

În final, merita sa reflectam la observatia pentru această problemă...am nevoie de voi pentru a semna această petiție, chiar daca nu esti discromat, te rog să fii alaturi de noi în semnarea acestei petiții. În numele celor peste un jumatate de milion de tineri/bărbați chiar si unele femei români afectati!!

 


Alexandru Stan    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Alexandru Stan va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...