Desființarea ȘCOLII de DUPĂ-AMIAZĂ!!

SĂ DESFIINȚĂM Școala DE DUPĂ-AMIAZĂ!

Suntem la sfârșitul primului semestru de școală, din anul scolar 2013-2014. Până acum, nu am văzut nici un reprezentant al Ministerului Educației, preocupat de una dintre deficiențele actualului sistem: școala de după-amiază.

Școala de după-amiază are doar dezavantaje. Copilul - pentru unii doar elev- 1. rămâne în cea mai mare parte a timpului nesupravegheat, 2. are cursuri într-o perioadă în care, după-amiaza și pe lumină artificială (cel puțin cinci luni din totalul lunilor de școală) randamentul e mult mai scăzut, în raport cu ciclul de dimineață, 3. masa unui elev în ciclul de după-amiază e într-o totală contradicție cu ceea ce înseamnă un meniu rațional (prânzul devine, în cel mai bun caz, cină) 4. un elev în ciclul de după-amiază devine un rob al sistemului de învățământ, continuând orele de școală cu teme pentru acasă, până în toiul nopții 5. orele de dimineață se împart între ale teme, eventuale pregătiri în particular și, în cel mai fericit caz, câteva ore de sport la vreun club.

Nu e nici responsabilitatea părinților și nici a copiilor să găsească soluții în locul unor funcționari plătiți din bani publici, plătiți să lucreze pentru binele cetățeanului. Iar copilul e și el cetățean al acestei țări. Nu au de ce, copilul și părintele, să suporte lamentările funcționarilor înalți ai statului, care pretextează că nu există spații. Trebuiau să se gândească la asta atunci când au mutat clasa zero în școli. E responsabiliatatea lor să rezolve această mare problemă. Treaba copiilor e să se pregătească pentru viitor. Dar nu acceptând indolența și insolența, nesimțirea și nepăsarea acestor funcționari.

Codul Muncii prevede 10 ore de lucru pe zi. Socotiți cât muncește un elev cu școala și temele. Nu adăugați și meditațiile sau orele de sport suplimentare. Doar școala și orele alocate temelor!

Școala de după-amiază trebuie desființată odată cu anul școlar 2014. După-amiaza trebuie să rămână disponibilă pentru sistemul “școala după scoală”.

Semnați petiția prin care cerem Ministerului Educației să desființeze cursurile de după-amiază!

 


Adriana Saftoiu    Contactați autorul petiției