Demiterea dlui. Gabriel Zamfir, managerul Filarmonicii Oltenia, pentru afirmația făcută, respectiv că „mamele care au venit cu copiii la mitingul din 10 august 2018 merită un glonț în cap.”

Către:             Primăria Municipiului Craiova

Data:              13 august 2018

Referitor:       Petiție pentru demiterea managerului Filarmonicii Oltenia  

Noi semnatarii acestei petiții, vă rugăm să inițiați de urgență demersurile prevăzute de lege și regulamente care să conducă la DEMITEREA din funcția de manager al Filarmonicii Oltenia a dlui. Gabriel Zamfir, numit ca urmare a câștigării concursului organizat de Primăria Municipiului Craiova în august 2017. 

Dl. Gabriel Zamfir s-a exprimat într-un mod care dovedește o totală lipsă de respect pentru victimele acțiunii agresive a jandarmilor în Piața Victoriei din București, în seara zilei de 10 august 2018.

Mai precis, dl. G.Z. a postat pe Facebook, considerat spatiu public, urmatorul comentariu:

„Un mare respect pentru acei jandarmi și măcar un glonț în cap acelor asa-zise „mame” care au ieșit cu copiii în brațe la proteste deși se știa că nu e un protest pașnic așa cum ar trebui să fie în democrație.”

Limbajul folosit de dl. Gabriel Zamfir este de nepermis pentru un manager de instituție publică, reprezentativă pentru municipiul Craiova, cu atât mai mult cu cât, pe lânga lipsa de respect, se remarcă și incitarea la violență împotriva mamelor (și în general, părinților) care au fost prezenți împreună cu copiii lor la protestele din 10 august 2018.

Vă rugăm să aveți în vedere că pentru zeci de mii de persoane prezente în piață protestul a fost unul pașnic. Tototdată, măsurile și acțiunile agresive ale jandarmilor sunt acum anchetate de Parchetul Militar, deci exprimarea „respectului” pentru „acei jandarmi” este o atitudine deplasată, incompatibilă cu calitatea de manager al unei instituții de cultură.

Vă mai aducem la cunoștință că legat de postarea dlui. Gabriel Zamfir, (pe care – așa cum am spus mai sus – o considerăm o incitare la violență) vom depune și o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.  

Întocmit,

Dan Horațiu Buzatu


Dan Horatiu Buzatu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Dan Horatiu Buzatu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...