Demiterea conducerii adapostului Feteni - Valcea

Cerem demiterea conducerii adapostului Feteni, deoarece au dat dovata de o incompetenta acuta in mai multe cazuri si cu preponderenta in cazul lui AMIR! Atat doamna administrator, Viorela Buiculescu, cat si tehnicianul si medicul veterinar de acolo se fac responsabili pentru toate neregulile din adapost, pentru animalele care nu primesc nici un tratament si mor in chinuri groaznice, pentru ca nu li se da mancare si ei se bat intre ei pentru o bucata de paine.

Articole de lege incalcate in cazul lui AMIR:

Art. 15 (1) La intrarea in adapostul public, personalul veterinar preia fisele individuale de la echipajele care au realizat capturarea si transportul cainilor fara stapan, verifica daca acestia sunt identificati printr-un mijloc de identificare aprobat potrivit legii si inregistreaza informatiile minime privind cainii fara stapan intrati in adapost, prevazute in anexa nr. 2, in Registrul de evidenta a cainilor fara stapan.

Art. 19 (1) In cazul in care cainele fara stapan intrat in adapostul public este identificat printr-un mijloc de identificare aprobat potrivit legii, serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan, respectiv operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan au urmatoarele obligatii: a) sa stabileasca identitatea proprietarului, pe baza datelor de identificare ale cainelui din Registrul de evidenta a cainilor cu stapan; b) sa notifice proprietarul cainelui, in termen de maximum 24 ore, prin telefon, e-mail sau prin alte mijloace in baza datelor inregistrate in Registrul de evidenta a cainilor cu stapan. (2) Proprietarii care constata disparitia cainelui sau care sunt anuntati de operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan ca animalul se afla in custodia lor au obligatia sa se prezinte la adaposturile publice, sa revendice si sa preia cainii pe care ii detin, in termen de maximum 7 zile de la data anuntului.

(2) Serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan, respectiv operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan au obligatia sa inapoieze cainii revendicati imediat dupa inregistrarea si verificarea veridicitatii cererii de revendicare, potrivit programului de lucru.

AMIR, caine cu stapan si microcipat, a ajuns in adapostul public Feteni vineri (28.10.2016) unde i s-a pus crotal si a fost tratat ca un caine fara stapan. Nu a fost verificat nici o clipa de microcip si nu au fost anuntati proprietarii. Cunostiinte de-ale stapanilor i-au anuntat ca acest caine este in adapostul public, insa, in weekend, li s-a interzis sa mearga sa il ia pe motiv ca trebuie sa fie medicul veterinar acolo pentru a putea fi ridicat animalul (dupa toate ca era o revendicare, nu o adoptie). Luni, 31.10.2016, stapana a fost dupa AMIR dar el nu mai e de gasit!!! EXPLICATIA: A scapat peste noapte! Unde e Amir? De ce nu s-au facut procedurile legale? Cine va aduce cainele asta acasa?! Vinovatii sa plateasca cu functia toate neregulile din acest adapost!