Cerem demisia Ministrului Educatiei, Monica Cristina Anisie pentru incalcarea legii educatiei nationale 1/2011, art. 272, abuz in serviciu si prejudiciu de imagine

Domnule Prim Ministru, Ludovic Orban, cerem demiterea/demisia Ministrului Educatiei, Monica Cristina Anisie, in urma, atat a vizitei la scoala primara din Comuna Axintele, judetul Ialomita, in data de 14 ianuarie 2020, cat si a afirmatiilor facute la emisiunea Europa Fm (linkul il puteti gasi la punctul 3) pentru ca:
1. A facut abuz in serviciu si nu a respectat Legea Educatiei Nationale, ea insasi fiind Ministru al Educatiei, aducand prin aceasta prejudiciu, nu doar copiilor si invatatoarei, ci intregului cadru profesoral. Stim foarte bine ca ceea ce se vede la TV ramane intiparit oamenilor de acasa la o scara mult mai larga si pe un termen nedeterminat;
2. A dat curs, prin interventia sa la TV la scoala din Comuna Axintele, cu asemenea reactie (impotriva invatatoarei respective care nu a facut nimic grav) unei "epidemii" a urii impotriva profesorilor si invatatorilor.  Acum, pentru interventia doamnei Ministru, orice ton ridicat se va considera, cum spunea dumneaei cu un vocabular josnic, "urlatura" desi sinonimul ar fi fost tipat si mult mai adecvat situatiei, avand in fata un om cu studii superioare. Sa ne amintim noi, cei care acum avem meserii bune si am ajuns adulti cu multe responsabilitati, oare cum am fost crescuti;
3. Doreste sa scoata cateva materii din programa scolara si sa micsoreze numarul de ore ale altor materii, pe care le va considera dumneaei ca fiind in plus (afirmand ca ultimul cuvant il are dumneaei-pentru ca acum este Ministru al Educatiei, nu-aceste afirmatii se pot verifica la linkul https://www.youtube.com/watch?v=Dc6VEbIRz5E&t=3s), ceea ce inseamna ca va lasa foarte multi profesori fie pe drumuri, fie vor fi supusi, profesorii, unor situatii in care nu isi pot completa o norma intreaga. Trebuie sa se tina cont ca sunt profesori care au facut o facultate si castiga o paine de ani buni de zile, iar acum doamna ministru vrea sa isi bata joc de tot ceea ce au cladit acesti profesori in toti acesti ani.
4. Doreste sa faca tot ce trebuie pentru a se simti elevul bine, dar atacand profesorii. Cum pot invata bine copiii de la niste profesori, care (profesori) vin cu frica la scoala ca vine doamna ministru in insepctie inopinata, incalcand legea invatatamantului, creand astfel o stare de agitatie la nivel national? De conditiile la locul de munca cine tine cont? Profesorii isi fac orele cum pot si unde pot, fara a li se da toate instrumentele necesare pentru sustinerea in conditii optime a procesului de predare-invatare si cu toate acestea isi fac meseria foarte bine. Profesorii ii lasam pe ultimul plan? Asta doreste noul Ministru al Educatiei, doamna Monica Cristina Anisie?

 

CAPITOLUL I
Statutul personalului didactic din învăţământul preuniversitar

SECŢIUNEA a 9-a
Dreptul la securitate al personalului didactic

Art. 272

(1) Cadrele didactice nu pot fi perturbate în timpul desfăşurării activităţii didactice de nicio autoritate şcolară sau publică.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), nu se consideră perturbare a cadrelor didactice în timpul desfăşurării activităţii didactice intervenţia autorităţilor şcolare şi/sau publice în situaţiile în care sănătatea fizică sau psihică a elevilor ori a personalului este pusă în pericol în orice mod, conform constatării personalului de conducere, respectiv în timpul exerciţiilor de alarmare pentru situaţii de urgenţă.

(3) Înregistrarea prin orice procedee a activităţii didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce.

(4) Multiplicarea, sub orice formă, a înregistrărilor activităţii didactice de către elevi sau de către alte persoane este permisă numai cu acordul cadrului didactic respectiv.

(5) Înregistrarea prin orice procedee a activităţilor desfăşurate în spaţiile şcolare este permisă numai cu acordul personalului de conducere, cu excepţia celor de la alin. (3).


Cherciu Teodor    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Cherciu Teodor să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook