Decoratie pentru eroul anticomunist Iulius Filip

 

Au trecut mai bine de doua saptamani de cand jurnalistii Antena 3, alaturi de cei de la luju.ro, au prezentat documentele, dovezile si marturiile sfasietoare despre actele repetate de represiune brutala comise de procurorul comunist Augustin Lazar - actualmente procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie- in perioada in care conducea Comisia de liberari conditionate a Penitenciarului Aiud in regimul ceausist. Avand in vedere ca opinia publica a manifestat, in egala masura, revolta fata de refuzul Presedintelui Romaniei de a-l destitui pe cel care conduce Parchetul General, dar si solidaritate cu eroul anticomunist Iulius Filip, cel caruia Augustin Lazar i-a refuzat in mod repetat punerea in libertate inainte de 1989, facem apel sa va alaturati demersului nostru public si sa semnati prezenta petitie.

 

PETITIE ADRESATA PRESEDINTELUI ROMANIEI

 

Domnule Klaus Werner Iohannis,

 

Subsemnatii va solicitam sa procedati, potrivit prerogativelor constitutionale, la demararea procedurii pentru decorarea cu cea mai inalta distinctie a statului roman ("Steaua Romaniei") a eroului anticomunist Iulius Filip, disident condamnat la inchisoare politica in anii regimului ceausist. Gestul acesta ar fi o compensatie fireasca, dar minima- pentru anii de umilinte si suferinte, prelungiti din pacate si dupa caderea regimului comunist, chiar daca nu ar acoperi refuzul dumneavoastra, revoltator si de neinteles, de a dispune demiterea imediata a procurorului general Augustin Lazar care se face vinovat de represiunea brutala a detinutilor politici din perioada comunista. Ne alaturam prin acest demers scrisorii care v-a fost inaintata personal de catre avocatul Corneliu Liviu Popescu si care vizeaza acelasi scop generos.

 

 

Mihai Gadea si Adrian Ursu

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Antena 3 să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...