Debirocratizarea medicinii de familie și a sistemului sanitar în general

Noi, medicii de familie suntem sufocați de sarcini birocratice (fișe, registre de consultații, trimiteri, concedii medicale, scrisori medicale etc.), în conditiile în care folosim sisteme informatice. Am ajuns în situația ca atenția noastră să fie îndreptată mai mult către aceste hârtii decât asupra pacienților noștri. Am fost de la începutul pandemiei în prima linie și efortul nostru se vede și acum când facem și testari la cabinete, și vaccinări contra Covid 19. Dar este inuman să dai consultatii, să faci trimiteri, să testezi, să monitorizezi pacienții covid pozitiv și sa mai faci și sute de concedii medicale celor ieșiti din izolare sau carantină!  Să cerem guvernanților să simplifice de urgență procedurile, așa cum se întâmplă și în alte țări europene.

Dr. Alexandru Tofan    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Dr. Alexandru Tofan să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.