CSM trebuie sa elibereze imediat din functie magistratii care incalca legea facand greva

Potrivit art. 170 din Legea Dialogului Social nr 367/2022: "Nu pot declara grevă: procurorii, judecătorii, personalul militar și personalul cu statut special din cadrul Ministerului Apărării Naționale, al Ministerului Afacerilor Interne, al Ministerului Justiției și din instituțiile și structurile din subordinea sau coordonarea acestora..."
Cerem CSM sa elibereze din functie, in cel mai scurt timp posibil, toti membrii semnatari ai asa numitului protest care este in fapt o greva.

Unul dintre motivele pentru care magistratii beneficiaza de pensii speciale este exact acesta: ei au restrictii legale care le aduc restrangeri ale libertatilor individuale fata de alte categorii sociale. In acest moment, declarand greva, ei au renuntat voit la aceasta obligatie, renuntare asumata prin semnatura, odata cu asocierea la grupul celor care au incetat activitatea din instante. Prin urmare ei au renuntat si la beneficiile provenite din pozitia pe care o detin in acest moment.

Singura solutie de deblocare a situatiei este eliberarea din functie a tuturor persoanelor care au calitatea de magistrat si s-au raliat acestei actiuni de greva.

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Mircea Rusu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...