"Csíki Sör" suporteri

Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât vineri 27 ianuarie a.c. interzicerea producerii și comercializării berii "Igazi Csiki Sör" în traducere liberă "Adevărata bere Ciuc", ca urmare a unei sesizări în instanță făcută de compania Heineken, aceasta acuzând că marca Igazi Csiki Sor produsă la Sansimion s-ar putea confunda cu berea Ciuc Premium, produsă si comercializată de către olandezi.

În termen de 30 de zile producția si comercializarea berii "Igazi Csíki Sör" va trebui întreruptă complet, în ciuda faptului că acest brand a fost certificat și avizat de către instituțiile competente ale Uniunii Europene.

Așadar, instanța românească a ales să ignore sentința europeană și să dispună interzicerea producerii unui produs tradițional secuiesc, fabricat după o rețetă originală din 1584.

Până în prezent compania producătoare are mai mult de 140 de angajați implicați în producerea, distribuirea, promovarea si vânzarea acestor produse. Sistarea producției ar avea consecințe negative asupra unei întregi comunități si nu numai.

Ținem să vă amintim și faptul că aceste produse sunt foarte apreciate și în exteriorul țării. Spre exemplu berea "Igazi Csiki Sör" a fost premiată în cadrul mai multor evenimente, targuri de beri organizate în Ungaria pe parcursul ultimilor 3 ani.

Inițiatorii acestei petiții caută în primul rând să trezească interesul față de produsele fabricate la noi in țară. Vrem ca această petiție să vină în susținerea acestui brand și a deciziei date de către autoritatea europeana. Prin asta susținem dezvoltarea unei întregi comunități.

Vă mulțumim pentru sprijin si implicare!


"Csíki sör" suporteri    Contactați autorul petiției