CREDINTA ORTODOXA STRAMOSEASCA

          Credinta ortodoxa si dragostea fata de tara ne-au ajutat sa ne formam ca popor.Sa ne unim sa le pastram ,ca sa existam in continuare ca si popor in lume,cu propria CREDINTA STRAMOSEASCA,cu propria TARA si ISTORIE!

         Credinta noastra ortodoxa stramoseasca a fost primita din generatie in generatie, neschimbata pana in prezent,dupa cum a fost predanisita de Sfintii Parinti la cele sapte Sfinte Sinoade si prin Sfanta Traditie Ortodoxa.
         Credinta este sufletul unui popor, este ce are mai scump si mai sfant, iar modul de a o simti si a o practica este liber,dupa constiinta fiecaruia si reglementat  de Constitutia tarii si de Conventia europeana a drepturilor omului.
          Poporul roman este profund induretat de nerespectarea valorilor fundamentale ale ortodoxiei, cat si ale drepturilor constitutionale, in urma adoptarii documentelor Sinodului de la Creta.
           In fata diferentelor de opinie si de constiinta ale unor preotii si teologi ai poporului, care au atras atentia asupra grijii cu care trebuie sa raportam documentele la Sfintele Canoane pentru a ramane in Adevar, mai marii acestora in ascultare, au adoptat mai multe moduri de constrangere si marginalizare ,chiar scoatere din manastire a acestora.Credinciosii ortodocsi considera acestea ca fiind o mare nedreptate,intrucat singura diferenta de conduita a dansilor in slujirea Sfintei Liturghi este ca dansii pomenesc soborniceste arhiereii ortodocsi drept slavitori in locul Chiriarhului eparhiei din care fac parte,aceasta masura fiind corecta conform Canonului 15,Sinodul I-II din Constantinopol.(Anexa 1)
           Biserica Ortodoxa Romana ,conform Legii nr.489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor ,Art.5,alin.4, "are obligatia sa respecte Constitutia si legile tarii si sa nu aduca atingere securitatii publice,ordinii,sanatatii si moralei publice ,precum si drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului",iar conform Art.1,alin.2 , ."nimeni nu poate fi impiedicat sau constrans sa adere la o credinta religioasa contrara convingerilor sale ,si nici nu poate fi supus vreunei discriiminari ,urmarit sau pus intr-o situatie de inferioritate pentru credinta sa"
           "Biserica Ortodoxa Romana este biserica neamului romanesc",conform Statului de organizare si functionare a B.O.R.,Art.5,alin.2,fiind institutia care conduce si administreaza bisericile si manastirile construite prin donatiile si aportul direct al poporului roman.
           In temeiul celor expuse mai sus si ale altor documente ce se vor anexa,in numele poporului roman, a datoriei fata de copiii si stramosii nostri,prezenta petitie se adreseaza Guvernului Romaniei si  Bisericii Ortodoxe Romane, pentru a opri  orice masura de constrangere a preotilor care doresc sa respecte Credinta Ortodoxa Stramoseasca si sa fie lasati sa slujeasca in continuare ,intrucat constiinta poporului doreste sa aleaga participarea la slujbele dansilor,care slujesc in mod corect,canonic si conservatorist fata de Tezaurul Ortodoxiei.Poporul ortodox nu doreste sa accepte patrunderea in credinta sa a acestui curent de secularizare ,caracteristic vremurilor in care traim,pentru a pastra intocmai ceea ce a primit de la stramosii sai.(Anexa 2)
            Deasemeni,poporul roman roaga BOR sa ii acorde dreptul si sa-l reglementeze, de a organiza sinaxe si consfatuiri, prin care sa fie cunoscute si dezbatut cu profunda atentie,cu rugaciune, orice element care se doreste adoptat in sfera credintei si numai dupa aceasta cinstita cunoastere de catre popor a noutatilor ce se vor introduse, sa fie cuprinse in sedintele sinodale pentru a se vota adoptarea lor.
             Nadajduim ca in acest secol al democratiei, sa se aleaga calea dialogului si a respectului si astfel poporul drept credincios sa isi recastige increderea si apropierea duhovniceasca fata de pastorii si arhiereii sai si sa mearga la slujbele ortodoxe fara teama ca se vor intoarce tristele zile de prigoana, pentru crestinii care doresc sa isi practice credinta asa cum a fost primita de la mosii si stramosii,care cu sangele lor au aparat-o pentru a o lasa noua neschimbata,dupa voia Intemeietorului Bisericii,a Domnului Nostru Iisus Hristos.  
            Persoanele care doresc sa sustina petitia "CREDINTA ORTODOXA STRAMOSEASCA",pot descarca tabelul de mai jos: 20170118133619_00001.jpg
 
                                                                                                               

 

                                                                                                                                                                                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tabelurile completate vor fi trimise la adresa care se va comunica ulterior.

 

                                                               ANEXA  1

 

                                                Canonul 15 de la Sinodul I-II

    Cele ce sunt rânduite pentru presviteri, şi episcopi, şi mitropoliţi, cu mult mai vârtos se potrivesc pentru patriarhi. Drept aceea, dacă vreun presbiter, sau episcop, sau mitropolit ar îndrăzni să se depărteze de comuniunea cu propriul său patriarh, şi nu ar pomeni numele acestuia, precum este hotărât şi rânduit în dumnezeiasca slujbă tainică, ci mai înainte de înfăţişarea sinodală şi de osândirea definitivă a acestuia ar face schismă, Sfântul Sinod a hotărât ca acela să fie cu totul străin de toată preoţia, dacă numai se va vădi că a făcut această nelegiuire. Şi acestea s-au hotărât şi s-au pecetluit pentru cei ce sub pretextul oarecăror vinovăţii se depărtează de întâii lor stătători şi fac schismă şi rup unitatea Bisericii. Cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu întâiul stătător al lor pentru oarecare eres osândit de sfintele Sinoade, sau de Părinţi, fireşte [de comuniunea] cu acela, care propovăduieşte eresul în public, şi cu capul descoperit îl învaţă în biserică, unii ca aceştia nu numai că nu se vor supune certării canonice, desfăcându-se pe sine-şi de comuniunea cu cel ce se numeşte episcop [chiar] înainte de cercetarea sinodală, ci se vor învrednici şi de cinstea cuvenită celor ortodocşi. Căci ei nu au osândit pe episcopi, ci pe pseudo-episcopi şi pe pseudo-învăţători, şi nu au rupt cu schisma unitatea Bisericii, ci s-au silit să izbăvească Biserica de schisme și de dezbinări. 

                  Preluat de pe Doxologia.ro, Portal ortodox


SAU

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Vă rugăm să verificați inbox (și folderul pentru mesaje nedorite).
Facebook