Coruptie totala si dispret fata de cetateanul roman nevinovat

Catre: O.I.D.O. Constanta,

D-lui Avasilcai Solomon

MEMORIU

 

Subsemnatul COTEANU IONUT MARIUS, domiciliat in oras Slobozia, -confidential-, cu rezidenta fara forme legale in satul  Vasile Alecsandri, com. Stejaru,  jud. Tulcea, CNP -confidential- cu CI -confidential-, prin prezentul MEMORIU va aduc la cunostiinta urmatoarele:

- Prim Procuror de pe langa Parchetul Babadag, jud. Tulcea- LIVIU TICOFSCHI ;

- Prim Procuror de pe langa Parchetul Judecatoriei Tulcea – IULIANA MAGDALENA OLTEANU;

- C.S.M. Bucuresti;

- Inspectoratul Judetean, Politia Rutiera Tulcea precum si tergiversarea dosarului 1017/P/2009 , neprezentarea materialului dosarului 624/P/2009, si mai grav o tentativa de coruptie, prin ascunderea si mediatizarea inceperii cercetarilor, fisei medicale ce continea falsuri in inscrisuri publice, folosite impotriva mea;

- In speta: In data de 26 iunie 2009 m-am intors in Romania pentru a-mi efectua o saptamana de concediu de odihna.

Eram angajatul unei Societati Comerciale de panificatie cu acte in regula ca sofer, cu un salariu de 1700 euro brut.

In seara zilei de 03 iulie 2009 am fost invitat la majoratul numitului MIGIT MIHAI. Am petrecut, am baut doua pahare de vin alb, am mancat iar in timpul petrecerii s-a ivit un scandal intre mine si un alt invitat. Probabil ca am deranjat, iar fratele sarbatoritului , numitul MIGIT GEORGE, in loc sa cheme 112, un echipaj de politie pentru a ma sanctiona si a ma duce acasa, hotaraste sa ma conduca acasa fortandu-ma sa urc in masina proprie pe scaunul din dreapta si luand cu el un alt invitat cu o alta masina care trebuia sa-l duca inapoi la domiciliu. Dupa ce am urcat in masina nu mai stiu nimic, deoarece adormisem si m-am trezit tras din masina, luat la bataie, dupa care am lesinat.

Mi-am revenit in tipetele mamei care ma uda cu apa si cu mana mamei in gura mea. I-am raspuns: ,,Nu am condus eu mama, m-au batut mar si-mi este foarte rau”, dupa care am lesinat. Mi-am revenit in Ambulanta.

Mama mi-a povestit ca m-a gasit in sant pe marginea soselei, iar politistul in loc sa cheme ambulanta i-a spus sa-mi tina limba sa nu o inghit. Am ajuns la Spitalul Judetean Tulcea, unde mi s-a facut un EKG, un tomograf, un consult de un specialist chirurg care a recomandat internarea mea iar eu am refuzat-o, deoarece duminica, a doua zi, aveam biletul de avion pentru a ma intoarce la locul de munca din Italia. Atunci m-au lasat in ambulatoriu pentru a ma decide.

In jurul orelor 06 dimineata a venit din sat un prieten care l-a adus la spital pe tatal meu adoptiv, cetatean Italian. Eu am iesit din incinta Spitalului cu prietenul meu si datorita depresiei si durerilor groaznice am cumparat o sticla de coniac si o conserva, iar prietenul meu a luat o cola si o pizza.

Mama si tatal meu au stat pe o canapéa in incinta Spitalului, au fumat  si au baut o cafea. Dupa circa o jumatate de ora mama a hotarat sa-i trimita acasa pe tatal meu si pe prietenul meu pentru a-i duce geanta si telefonul, fiind neclara in decizii. Mama si cu mine am revenit in ambulatoriu.

La ora 07 cu aproximatie, la spital s-a prezentat un agent de circulatie pentru a-mi pune DRAGERUL si a-mi preleva probe de sange. Eu nu am vrut sa dau probe de sange, prefacandu-ma lesinat, mama m-a fortat, explicandu-mi ca agravez situatia.

M-a testat cu aparatul DRAGER , dupa care, la circa 5-10 minute s-a prezentat asistenta BUMBAC cu o trusa aratandu-mi ca este intaca si sa nu avem obiectie pentru a o contesta. Mama i-a raspuns: ,,Faceti-va doamna datoria’’! Mi s-a recoltat o proba de sange in doua eprubete, dupa care politistul a iesit din ambulatoriu si pleca. Mama, confuza, a iesit dupa el si l-a intrebat: ,,Ce faceti domnule, poate sa plece, ca astazi are bilet de avion?’’ si el i-a raspuns: ,,Da doamna’’. A doua proba nu a mai fost recoltata.

La ora 09 (noua) , 04 iulie 2009 am parasit Spitalul plecand spre domiciliu. Am hotarat sa trecem pe la sarbatorit acasa in localitatea Stejaru unde avea domiciliul. Ajuns la domiciliul sarbatoritului am fost primiti de bunicul sarbatoritului care l-a chemat pe fratele acestuia MIGIT GEORGE; acesta ne-a relatat ca el a condus masina pana in centrul satului, spunand ca nu a mai putut continua drumul deoarece eu trageam de volan si el era sa faca accident.

De aici incepe calvarul meu.

In dupa amiaza zilei de 04 iulie 2009 s-a prezentat la domiciliul meu din localitatea Vasile Alecsandri , numitul MUHTARU IANCU, agresiv, adresand injurii, cerandu-ne sa-i platim daune pentru repararea masinii ca altfel ne depune plangere si pentru daune morale de 10 000 euro. A doua zi a revenit impreuna cu tatal lui, cerandu-le parintilor mei sa mearga la Constanta la Reprezentanta Renault pentru  a face devizul pentru reparatii.  A mers mama impreuna cu ei, au facut devizul in jur de 22 000 lei, mirata totusi ca acela l-a vazut si pe agentul de politie din Stejaru. Am fost chemat la Inspectoratul de Politie Tulcea pentru  a da prima declaratie.

Cand am inceput sa povestesc, agentul MATEI mi-a spus: ,,Scrie ma ca ai condus tu si nu-mi ingreuna situatia, ca nu ai cum sa demonstrezi ca nu ai condus tu’’. Mama, care era si ea prezenta, a ripostat: ,,Ce faceti? Ii ingreunati situatia. De unde stiti ca a condus el’’? Acesta i-a raspuns ca eu sunt major si daca mai intervine o da afara din birou, argumentand ca declaratiile se pot schimba la procuror si acelea sunt luate de baza.

Am declarat ca nu-mi aduc aminte sa fi condus eu. Intorsi acasa, am avut un alt scandal din partea lui MUHTARU, atunci mama a hotarat sa-l despagubeasca cu 15 000 lei pentru a-l proteja pe SCATTINI SILVANA, tatal meu care nu era obisnuit cu scandaluri si crezand ca astfel il impiedica sa mai depuna plangerea cu care o ameninta.

Sumele de bani au fost date in fata notarului ales de agentul de politie COTLEANCU MARIAN unde l-am si gasit, fiind agentul constatator al accidentului si martor chiar luand de la mama mea bani in fata notarului, dandu-i mamei mele suma de 250 lei pentru drum si alte cheltuieli pentru ca nu mai avea alti bani. S-a platit onorariul notarului iar in actul notarial s-a trecut suma de 14 000 lei.

La cateva zile am scos certificatul medico-legal sesizandu-l pe agentul MATEI ca am adus fisa medicala si certificatul medico-legal. Acesta mi-a raspuns ca déjà mi-am recunoscut vina, ca platindu-i daunele am recunoscut vina. Am mai depus o declaratie la numitul BANEA TUDOREL, ofiter cercetari penale, unde la fel am spus ca nu-mi aduc aminte sa fi pus cheile in contact dar am declarat ca am fost talharit, furandu-mi-se 50 euro, un telefon Nockia N73 valoare 250 euro si ceasul de la mana.

Am cerut recalcularea sangelui la Institutul MINA MINOVICI Bucuresti, deoarece eu credeam ca se va analiza sangele si se va descoperi ca mi s-a recoltat o singura proba si nu avea cum sa apara doua rezultate. Dupa aceea am aflat ca acolo se facea analiza teoretica. Am angajat un avocat, pe numitul GHIOSA GENOVEL. I-am relatat ceea ce s-a intamplat si ca am baut inainte de recoltarea probei de sange, acesta m-a intrebat de ce nu am declarat dar eu i-am raspuns ca nu voiam sa auda mama si tata ca am baut; avocatul s-a prezentat cu mine la cercetari penale pentru a completa in declaratie.

In data de 24 februarie 2010, avocatul depune o plangere la care noi nu am primit nici un raspuns. In luna martie m-am prezentat cu avocatul atat la d-nul BANEA-cercetari penale, cat si la d-nul Prim Procuror, sa aratam fisa medicala care continea falsuri si le cerem ora dragerului si ora recoltarii ca sa poata vedea falsul. D-l BANEA raspunde: ,,Hai ma, ce ne futem in cur pentru cateva minute’’! D-l procuror raspunde: ,,Nu ti se pare ca esti cam nesimtit mai baiete (adica eu) dosarul tau era in instanta, ai noroc ca ti-ai angajat avocat, ca pana acum te arestam’’! si asa m-am prezentat lunar fara sa avem o rezolutie.

In luna iunie 2010 ma prezint la Prim Procuror insotit de avocat. Acesta ne promite in mod solemn ca ne va da o solutie pana va pleca in concediu.

In luna iulie 2010 se implineau 12 luni (un an) crezand ca va avea solutia, m-am prezentat la procuror. Nici o solutie.

Am revenit in septembrie 2010 fara avocat si am lasat o plangere la care nu mi s-a dat copie, motivand ca nu au copiator dar nici un biletel cu numar de inregistrare. Mi s-a raspuns cu o rezolutie pe care o anexez.

Am revenit in ziua in care am primit raspunsul, cu alta plangere, cerand numarul dosarului de ancheta, care era altul decat cel pe care il stiam eu. Mentionez ca nu mi s-a prezentat  materialul final al Dosarului 624/P/2009.

Am hotarat sa reclam la CSM Bucuresti tergiversarea dosarului inregistrat cu nr. 1/25777/1154/06.10.2010 ; am fost audiat de procurorul DRAGHICI de la Curtea de Apel Constanta desemnat de C.S.M. Bucuresti si nici pana in prezent nu am primit o rezolutie si dosarul este nesolutionat.

Am revenit cu o noua plangere adresata D-lui Prim Procuror de pe langa Parchetul Tulcea pe care o anexez.

Am primit solutia pe care o anexez.

M-am decis sa depun plangere la S.C.M. Bucuresti si pentru D-na Prim Procuror.

Am depus plangerea cu nr. 1/31261/1113/06.12.2010 la C.S.M. Bucuresti, la care nu am primit nici un raspuns.

In luna februarie 2011 depun o alta plangere catre d-nul Prim Procuror de la Parchetul Babadag , nici o solutie finala la dosar. In data de 21 februarie 2011 am trimis o scrisoare cu confirmare de primire la d-nul Presedinte al C.S.M. Bucuresti care continea o cerere in care intrebam care este termenul legal utilizat de C.S.M. de ce nu mi se raspunde la plangerile sus mentionate.

Am ajuns la capatul rabdarii, disperat, am depus alte cereri catre d-nul Prim Procuror din Babadag pe care le anexez. Nu am sa inteleg niciodata de ce atat Prim Procurorul de la Babadag cat si  d-na Prim Procuror din Tulcea , mai ales C.S.M. Bucuresti nu au analizat cererile mele. Inclin  sa cred  ca au vrut sa protejeze politistii implicati in ancheta  , asistenta medicala, notarii mincinosi care au declarat ca am condus eu, d-na Prim Procuror din Babadag iar C.S.M. Bucuresti i-a acoperit pe acestia. Dosarul trebuia solutionat in cel mult 3 luni daca se dorea, indiferent de solutia data.

-Cum a fost anuntat politistul COTLENCU, prin 112 sau prin mobilul lui? Daca prin mobil, sa se scoata convorbirea ca proba, ora la care a fost anuntat si de cine.

-Mama m-a gasit inconstient in sant , de ce nu am anuntat prin 112 ambulanta dar a trebuit sa o faca mama.

-La ce ora a fost chemat echipajul de politie si de ce de la Tulcea si nu de la Babadag?

-De ce politistul s-a prezentat la spital atat de tarziu, la ora 07 dimineata?

-De ce nu au fost anchetati baietii care au venit dupa mama sa o anunte despre accident si bataie?

-Cum m-a gasit politistul Cotlencu : la volan sau  batut in sant (cine m-a batut)? Daca as fi fost la volan inseamna ca m-am batut de fata cu el, iar daca m-a gasit batut inseamna ca m-am transferat la volan, dar totusi eram in coma, cum am ajuns in sant?

-La toate forurile sus mentionate am cerut anexa nr. 1 care se completeaza de politistul constatator, conform Ordinului Ministerului 376/10 august 2006, de unde reiese ca trusa standard medicala pentru recoltare probe de sange se ridica dupa ce este completata aceasta fisa (anexa 1) si unde se mentioneaza ora alcooltest. Daca ora alcooltest este 6h 56’, cine a autorizat asistenta medicala , de unde avea trusa medicala pentru a preleva prima proba la ora 6h 20’ in lipsa politistului?

SE TRAG URMATOARELE CONCLUZII:

-CORUPTIE TOTALA SI DISPRET TOTAL FATA DE CETATEANUL ROMAN VINOVAT SAU NEVINOVAT COTEANU IONUT MARIUS

22 MARTIE 2011


Coteanu Ionut-Marius    Contactați autorul petiției