Copiii noștri vor să înoate!

LPIN_-_Cupa_Ligii_-731.jpg

Înotul este o activitate fizică complexă, ce solicită toate sistemele și aparatele organismului, influențând: somatic, funcțional și psihic. O practică acvatică consecventă asigură dezvoltarea fizică armonioasă, stimularea potențialului de adaptare şi noi conduite acţionale, tehnice sau energetice.

La vârstele mici, determină înregistrarea unor procese adaptative de ordin morfo-funcţional. Funcția recreativ-formativă, efectele favorabile pe care le exercită asupra psihicului, la orice vârstă de altfel, sunt asigurate în principal prin asocierea înotului, ca structură motrică, cu apa, care, igienizată corespunzător prin clorinare, reprezintă un mediu sigur sanitar.

Ca activitate sportivă de performanță, înotul dezvoltă inteligența emoțională și formează caractere puternice. Dezvoltarea conștiinței sociale, auto-cunoașterea și înțelegerea impactului comportamentului propriu asupra celorlalți, autocontrolul și gestionarea conflictelor interioare, sunt doar câteva dintre efectele pozitive ale unei practici acvatice continue. Ea clădește personalități, atitudini echilibrate și sentimetului de a fi valoros în toate încercările.

Amintind aceste valențe, cunoscute de altfel tuturor celor care iubesc ÎNOTUL, considerăm că nu trebuie să treacă nici măcar o singură zi fără mişcare şi, acolo unde este posibil, fără ÎNOT. De aceea, vă supunem atenției această petiție, ce are în vedere redeschiderea cât mai curând posibil a tuturor bazinelor de înot din țară, pentru reluarea activităților de profil, prevenirea abandonului sportiv și asigurarea pregătirii tuturor celor care practică acest sport.

În sprijinul reluării activității în condiții de siguranță, se va elabora un ghid privind masurile necesare pentru ca sportivii și personalul tehnic să fie protejati.

Solicităm sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al autorităților locale pentru susținerea acestei discipline benefice pentru toți copiii și tinerii din România.


Aurel Vasile - Liga Performanței în Natație    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Aurel Vasile - Liga Performanței în Natație să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook