Bebelușii pușcăriei fără copilărie

14192075_999111613547614_6167561677970079751_n.jpgCopiii din pușcărie

În viața noastră, noi suntem cei care ne decidem calea. Uneori, tot noi ajungem să decidem pentru alții, mai ales când acei oameni sunt limitati în a o face. În astfel de cazuri, eu, tu, și cei care nu sunt indiferenți față de ce se întâmplă în societatea noastră, intervenim pentru a lua măsuri în limita posibilităților. Așa că astazi, vin cu un apel către tine, din numele unor copii mici, de la nou născut până la varsta de trei ani, de a îți cere ajutorul.

În penitenciarul de femei nr 7 Rusca, din Republica Moldova și anume în clădirea unde sunt mame și copii, nu există o cameră de joacă. Astfel, acești copii își petrec timpul fiind și ei închiși în o cameră mică, fără vreo ocupație, fară de joaca. Ințeleg, mamele își ispășesc pedeapsa fiind închise, însă copii ce vină au?! Copilul născut în sărăcie sau bogăție, pușcărie sau în drum, ARE DREPTUL din născare să aibă acces la aceleași drepturi egale pentru toți copiii. Oare nu ar trebui să progreseze și ei fizic, moral, intelectual prin activități necesare copiilor pentru dezvoltare? Frământată de aceste gânduri, astăzi, am hotărât să lansez o petiție. Scopul acesteia este de a aduna 1000 de semnături, iar după să expediem o scrisoare oficială, unde vom atașa semnăturile adunate și vom cere Ministerului Justiției să ofere o cameră de joacă acestor copii ce locuiesc acolo, celor care o să ajungă pe viitor sau care o să se mai nască în penitenciarul Rusca.

În calitate de activist civic ce lupt pentru drepturile omului din RM, îmi asum responsabilitatea, de a mă implica activ pentru a aduce în acest spațiu de joacă copiilor jucării și cărți, poate chiar, și ceva mobilier. Știu, că în RM sunt mulți oameni cu inima mare și împreună vom putea crea copiilor de acolo un mediu de dezvoltare cât mai plăcut si prietenos!

Ei tot fac parte din viitorul țării noastre.

Nimeni nu poate decide în ce familie te naști, însă noi societatea putem contribui ca fiecare copil să aibă drepturi egale.

Haideți să oferim acestor copii un altfel de început al sorții!

#CopiiiDinPuscariaRusca

Domnica Cemortan    Contactați autorul petiției

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Vă rugăm să verificați inbox (și folderul pentru mesaje nedorite).