Consulat Roman la Salzburg

Prin intermediul acestei petiții ne dorim să sensibilizăm autoritățile competente din România și să solicitam deschiderea unui Consulat General în zona Salzburg Austria .Este un lucru bine știut, faptul că, în Salzburg  suntem o comunitate impunătoare de români. Având în vedere numărul mare de cetăţeni români aflaţi în zona menționata şi ţinând cont atât de numeroasele solicitări de servicii și asistență consulară din regiunile respective, cât şi de repartiția și gradul de acoperire geografică a reprezentanței românești acreditate în prezent, considerăm solicitarea noastră total întemeiată, necesară și oportună.Pentru a beneficia de serviciile consulare privind eliberarea documentelor de stare civilă, călătorie, etc.,  noi cei din acesta regiune, suntem nevoiți să parcurgem sute de kilometri până în Viena , unde se afla Ambasada și unicul Consulat General al României în Austria. Acest lucru se conturează într-o problemă de ordin financiar si restrictii de deplasare Codid19  cat si faptul ca  suntem nevoiți să achităm costuri destul mari si un timp pierdut.Mai mult ca atât, majoritatea sunt familii tinere cu copii mici, ceea ce face ca deplasarea la distanță mare să  fie îndelungată, complicată și anevoioasă. Proaspetele  mamici (de exemplu) nu isi pot primi drepturila banesti dupa nastere ,deoarece autoritatiile Austriece nu pot (nu vor) a elibera dreptul de sedere al noului nascut fara un  pasaport al noului nascut.Pasaport care stiti si dumneavoastra cat de anevoios  este  ca  timp si modalitate de a fi eliberat in strainatate .

Roberto Calin Condur    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Roberto Calin Condur să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.