Consulat General pe Jutland

Prin intermediul acestei petiții ne dorim să sensibilizăm autoritățile competente din România și să solicitam deschiderea unui Consulat General în zona Jutland din Regatul Danemarcei.

Este un lucru bine știut, faptul că, în Regatul Danemarcei suntem o comunitate impunătoare de români. În acest moment suntem un număr de 32433 de cetățeni români rezidenți, dintre care 22244 locuiesc pe peninsula Jutland și insula Fyn, într-un procent total de 68,6% din rândul tuturor românilor aflați în Regat.

Având în vedere numărul mare de cetăţeni români aflaţi în zonele menționate şi ţinând cont atât de numeroasele solicitări de servicii și asistență consulară din regiunile respective, cât şi de repartiția și gradul de acoperire geografică a reprezentanței românești acreditate în prezent, considerăm solicitarea noastră total întemeiată, necesară și oportună.

Pentru a beneficia de serviciile consulare privind eliberarea documentelor de stare civilă, călătorie, etc., NOI cei din aceste regiuni, suntem nevoiți să parcurgem sute de kilometri până în Copenhaga, unde se afla Ambasada și unicul Consulat General al României în Danemarca. Acest lucru se conturează într-o problemă de ordin financiar, deoarece suntem nevoiți să achităm costuri mari pentru traversarea podului Storebælt, aprox. 500 kr., pentru fiecare deplasare în Copenhaga. Mai mult ca atât, majoritatea suntem familii tinere cu copii mici, ceea ce face ca deplasarea la distanță mare să  fie îndelungată, complicată și anevoioasă.

În imagini poate fi citit textul  petiției în întregime:

petitie_11.jpgpetitie_22.jpgpetitie_31.jpg

Olesea Gadirca    Contactați autorul petiției