Consolidati Cladirile-Salvati Vieti

Stimati Cetateni,

 

A sosit timpul sa cerem Guvernului,Parlamentului si Domnului Presedinte al Romaniei sa rezolve  URGENT problema cladirilor cu risc seismic din Bucuresti si din tara.Acestea sunt adevarate Bombe cu ceas care pot fi declansate la urmatorul cutremur puternic cauzind sute sau chiar mii de victime.Consolidarea acestor cladiri trebuie asumata si platita de Guvern,ele reprezentind un pericol public nu doar pentru cei care locuiesc in ele,dar si pentru toti oamenii care trec prin fata lor,sau le acceseaza.

In Bucuresti se pot prabusi peste 400 de cladiri.In cutremurul din 1977 s-au prabusit 30 de cladiri,au murit 1578 de oameni si au fost raniti aproape 11000 de oameni.Pagubele au fost estimate la peste 2 Miliarde de dolari.

Atunci au murit si multe nume sonore ale Romaniei cum ar fi,Toma Caragiu,Doina Badea,A.E Baconski,Alexandru Bocanet,Florin Ciorascu,Savin Bratu,Tudor Dumitrescu (20 de ani-considerat unul din cei mai talentati pianisti),Mihail Petroveanu,Mihai Gafita.

 

1.Cerem Guvernului,Parlamentului si Presedintelui Romaniei infiintarea urgenta a unui Fond de Consolidare pentru consolidarea cladirilor cu bulina rosie,dar si a celor cu clasa de risc seismic unu si doi.

2.Cerem Guvernului si Parlamentului promulgarea in regim de urgenta o oricaror hotarari necesare pentru a asigura cadrul legislativ de consolidare a acestor cladiri in regim de urgenta.

3.Cerem consolidarea tuturor cladirilor in termen de 3 ani de zile.

 

Nu este acceptabil in Romania anului 2015,membra a Uniunii Europene, sa avem sute de bombe cu ceas in capitala tarii fara ca Guvernul sa se sesizeze si sa actioneze,sa le aducem aminte ca au fost alesi ca sa conduca,sa rezolve probleme si sa previna dezastrele in masura in care pot fi prevenite,si,prabusirea a sute de cladiri in capitala si in tara POATE FI PREVENITA !

Consolidarea cladirilor ar creea deasemenea mii de locuri de munca si ar impulsiona economia fiind de fapt si o investitie.

Consolidarea cladirilor poate salva sute sau chiar mii de vieti in cazul unui cutremur puternic !

Bucurestiul este considerat cel mai periculos oras din Europa din punct de vedere seismic.

Va rog sa semnati si sa distribuiti aceasta petitie .

Va multumesc anticipat !

 

Stefan Cristian

 

 

 


Stefan Cristian    Contactați autorul petiției