Conditii mai bune pentru educatori #siEDUCATORIIconteaza

Ministerului Educatiei, Culturii și Cercetării
Direcției Generale Educație, Tineret și Sport


Noi, cadrele didactice din Instituțiile de Educație Timpurie, apreciem eforturile Ministerului Educației, Culturii și Cercetării precum și a Direcțiilor Teritoriale Educație, Tineret și Sport, în elaborarea actelor normative de organizare a activității instituțiilor de învățământ, alocarea resurselor financiare suplimentare, dar criticăm atenția selectivă a autorităților acordată Instituțiilor de Educație Timpurie și cerem în mod insistent de a ni se crea condiții de muncă corespunzătoare cu cerințele stabilite de autorități.
Prin prezenta petitie, noi cadrele didactice din  toată țara, pe propria răspundere, cerem:
- Asigurarea instituțiilor cu laptop-uri, table interactive, printer, conexiune la internet din bugetul statutului pentru toate instituțiile de învațământ.

De ce?
Procesul educativ trebuie să evolueze! Tindem spre dezvoltare, iar dezvoltarea începe de la gradiniță. Modernizarea procesului educativ este o necesitate la zi, deoarece ținând cont de specificul vârstei timpurii, noi punem accent pe învățarea experențială activă, reprezentativă copiilor. Mai ales, fiind în era digitală - implimentarea lor este o necesitate, introducând acest fenomen în noul Curriculum Pentru Educație Timpurie.
Dotarea cu calculatoare va simplifica și munca educatorului, scutindu-l din a completa zeci de foi și proiectări zilnice. Acest lucru se poate automatiza fiind realizat la calculator .
Cerem publicarea rezultatelor la sondajele realizate în perioada pandemică COVID-19, și anume cea de dotare a cadrelor didactice cu calculatoare.

- Asumarea cheltuielilor de către stat în instituțiile publice de educație, pentru a nu fi puși în situație de a cerși de la părinți.

De ce ?
Autoritățile ne dotează cu detergenți, dar nu și cu căldări, mopuri. Astfel, suntem puși n situație de a cere părinților să le procure.
Centrele de interes trebuie dotate cu diverse materiale, jocuri, astfel încât să ajungă tuturor copiilor. Puse în situația că noi nu avem suficiente resure de a procura mai multe seturi, fiind asigurate doar cu 2000 lei anual pentru materiale didactice, iarăși cerem ajutor părinților. Sunt o mulțime de cheltuieli, pe care statul nu le acoperă. Banii alocați de stat, primărie , nu întotdeauna ajung la punctul final - la instituții.

-Lipsa în instituții a echipamentelor de protecție în perioada de activitate post-COVID-19.
Autoritățile au luat în calcul siguranța copiilor, care este primordială, dar au uitat de educatori, care, sunt și ei acum în prima linie. Am fost dotați cu 2 măști de protective reutilizabile pentru toată perioada post-COVID-19 și câte o pereche de mănuși per săptămână.

De ce nu s-a asigurat testare gratuită a cadrelor didactice înainte de redeschiderea insituțiilor, cum s-a făcut în alte țări? Spre exemplu, România! Dotarea cu viziere, mai multe măști de protective și mănuși?

De ce nu toate grupele dispun de covorașe pentru dezinfectarea încălțămintei? De ce acel lipici sau stikere pentru marcarea distanței fizice am fost nevoite să-l procurăm tot noi, dacă regulile și restricțiile le impuneți dvs.? De ce se cere să fie dotată grupa cu suport pentru șervețele de mâini la baie și căldare cu pedală, dacă statul nu ne-a dotat cu așa ceva? Din ce resurse trebuie să le procurăm noi?

-Revizuirea orarului de muncă a cadrelor didactice.

De ce?

Atunci când părinții au ieșit nemulțumiți în fața autorităților și au cerut a revizui orarul de activitate al insituțiilor, ați luat decizii fără a vă gândi la faptul că acel cadru didactic, fie el educator sau profesor, tot are copii de vărstă preșcolară/școlară mică pe care tot trebuie dimineața să reuseasca să-l duca la instituție, și să-l ia la finele zilei. Ținând cont că acum sosirea/plecarea la instituțiile de învățământ se face conform unui grafic stabilit de educator/profesor, noi suntem puși în aceeași situație ca și restul părinților. Astfel, eu care trebuie să vin la muncă la orele 7:30, iar la 8:00 trebuie să merg să-mi duc copilul la școală/gradiniță ce sa fac? Cum să procedăm?
-Cerem achitarea orelor de lucru suplimentare care sunt folosite pentru activitatea online. În perioada post-COVID-19, fiecare grupă din gradiniță este frecventată de 10-12 copii, ceilalți sunt acasă. Noi trebuie să realizăm activitatea cu cei prezenți în instituție - 7 ore zilnic, iar pentru a nu discrimina și a nu încălca Dreptul la Educație celorlați copii, suntem puși în situația de a realiza activități online.

De ce? Activitățile online cer o altfel de proiectare. Activitatea online cere timp pentru structurare, proiectare și realizare. Aici, iarăși nu s-a ținut cont de simplul fapt că în afară de cele 7 ore de serviciu, noi suntem mame, care avem copii ce necesită ajutor în realizarea temelor pentru acasa, iar în alte situații, copii noștri tot învață online și au nevoie de suport. Timpul care ar fi trebuit să-l petrec cu copilul meu, eu sunt nevoita să-l petrec pentru realizarea activităților online. GRATIS!!! Vrem să fim asigurate că vom fi remunerate pentru lucrul dublu: în instituție și online.

Cu respect,
Minascurta Elena

 

 


Minascurta Elena , 069723319    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Minascurta Elena , 069723319 să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...