CETATENIE ROMANA PENTRU FAMILIA MOGILDEA

este vorba de familia Mogildea din Republica Moldova. Chiar daca vorbim aceeasi limba si avem o istorie comuna, ei s-au nascut pe partea cealalta de Prut si pentru ei acest lucru acum este devastator! De ce? Pentru ca dupa aproape un an jumatate de analize si evaluari la diverse spitale din lume, au primit teribila veste ca cei 2 copii ai lor, Ionut (5 ani) si Gheorghita (3,4 ani) sufera de lipofuscinoza ceroid neuronala tip 2 (CLN2). Din pacate ei nu au cetatenie romana, pentru ca niciodata nu s-au gandit ca vor pleca din Rep. Moldova.
Medicii de la Hamburg au fost de acord sa-i evalueze pe baieti pro bono si au spus ca trebuie inceput de indata tratamentul. Ei nu pot astepta!
Avand in vedere ca nu au cetatenie romana, adica nu sunt cetateni ue dreptul la tratamentul cu Brineura le este limitat. Nicio tara nu le poate oferi tratamentul, singura lor optiune este cetatenia romana pentru a putea veni in Germania, pentru a putea munci, locui si a avea asigurare medicala care sa acopere tratamentul celor 2 micuti. Dar in mod normal tot procesul poate dura chiar si 2 ani de zile. Este prea mult!
Ei nu pot sa astepte!!! Orice zi in plus fara tratament este o zi in plus spre moartea celor 2 copii. Acesti copii mor cu zile daca noi nu facem ceva pentru ei....ei sunt o familie care ar face orice pentru a-si salva copiii. Este chiar un caz de viata si de moarte! Nu este doar o metafora aici!!!
Asociatia Rebeca Faith Hope Love a depus memoriu la Autoritatea Nationala de Cetatenie pentru urgentarea dosarului si spera sa se poata face ceva in cazul acesta disperat si de asemenea va rugam pe voi, sa ne fiti alaturi si sa semnati in numar cat mai mare aceasta petitie.
Nu ramaneti indiferenti!!!!

 


Adnana cotolea vicepresedinte Asociatia Rebeca Faith Hope Love    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Adnana cotolea vicepresedinte Asociatia Rebeca Faith Hope Love să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...