Cerem suspendarea președintelui Iohannis

În urma evenimentelor din data de 22 Ianuarie 2017, prin care Klaus Werner Iohannis a încercat, împreună cu serviciile, înlăturarea de la putere a guvernului ales democratic prin alegerile din 11 Decembrie 2016, noi, societatea civilă, cerem parlamentului să demareze procedura de suspendare a președintelui.

Considerăm că acțiunile președintelui Iohannis, nu numai că încalcă prevederile constituționale specificate în Articolul 80, alineatul 2, ci constituie și infracțiunea de înaltă trădare națională. Cerem, deasemenea, și demararea unei anchete penale cu privire la incendierea clubului Bamboo, precum și a posibilei implicări a serviciilor secrete și a președintelui în funcție, Klaus W. Iohannis, în acest caz deosebit de grav.

Evenimentele din data de 22 Ianuarie 2017 au arătat că buna funcționare a statului Român este imposibilă în condițiile rămânerii în funcție a unui președinte cu ambiții dictatoriale. Cetătenii au dreptul si obligatia să apere Romania (Art. 55, alineatul 1). În scopul apărării ordinii constituționale ce stă la baza bunei funcționări a statului Român și cel al apărării voinței populare, exprimată prin votul popular din data de 11 Decembrie 2016, cerem parlamentului și organelor de justiție, în calitatea lor de angajați ai poporului, să își îndeplinească obligațiile legale, constituționale și morale, pentru îndepărtarea de la putere a președintelui în funcție.

Inițiativa Rezistenței Naționale    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Inițiativa Rezistenței Naționale să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.