CEREM LEGALITATE IN PROCESUL ELECTORAL AL CM Stomatologi Romania

Petitie pentru asigurarea LEGALITATII in procesul electoral al CMSR  

Legalitatea (transparenta si repectarea de drepturi constitutionale) in procesul electoral al CMSR este un element fundamental al unui organism profesional de drept public.  Nerespectarea acestui principiu are un impact major nefavorabil asupra profesionistilor din domeniul sanatatii si asupra sistemului de sanatate.  

Medicii stomatologi cu practica publica autorizata solicita tuturor autoritatilor de stat sa asigure  legalitatea (transparenta si respectarea drepturi constitutionale) in procesul electoral al CMSR, inclusiv in cel anuntat in acest an, prin aplicarea de catre Ministerul sanatatii a dispozitiilor art 552 din legea 95/2006 cu sesizarea organelor de conducere ale CMSR.

Conform notei de fundamentare a Ordonantei pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 Ministerul Sanatatii  arata ca luat act de nerespectarea prevederilor legale in cadrul CMSR. In acest context este justificata aplicarea art 552 din legea 95/2006.  (”luând în considerare necesitatea de a răspunde, în regim de urgență, la multiplele sesizări din partea profesioniștilor, precum și a reprezentanților patronatelor din domeniului sănătății, cu privire la lipsa de transparență pe parcursul procesului electoral desfășurat în cadrul colegiilor profesionale reprezentate prin CMR, CMSR, CFR și OAMMR, prin adoptarea unor măsurile legislative în sensul desemnării, prin ordin al ministrului sănătății, a unor observatori care să asigure legalitatea și transparența pe tot parcursul procesului electoral”) .  

Cerem: 

  • garantarea principiului transparenţei ce este indispensabil oricarui organism profesional         
  • asigurarea observatorilor din randul medicilor stomatologi candidati/asociatii/patronate pe tot parcursul procesului electoral este o cerinta majora. La inchiderea procesului electoral, in ziua votului, la cerere va fi inmanat observatorilor procesul verbal cu rezultatul final al numaratorii voturilor. 
  • modificarea articolelor neconstitutionale din Regulamentul electoral CMSR, Regulamentul de organizare si functionare CMSR, Codul deontologic CMSR.

    Solicitam sa avem in cadrul CMSR un proces electoral echitabil si transparent pentru a menține încrederea membrilor în organismul profesional.  


Uniunea (medici.stomatologi.ro@gmail.com)    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Uniunea (medici.stomatologi.ro@gmail.com) să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...