Cerem Institutiilor abilitate sa debocheze URGENT Proiectul PL-x nr 486 din 2016, care se afla NEREZOLVAT la Camera Deputatilor.

In baza Petitiei pentru Penasia Viagera a Mamelor cu 3 si mai mult de 3 Copii, cu nr 06462049 din 2010, dl. fost deputat Ninel Peia a facut Proiectul de Lege pentru mamele Eroine, nr. PL-x 486 din 2016, blocat si azi la Camera Deputatilor, fiind respins cu nr 4c-9-826 in 30 oct. 2018, pe motiv ca exista drepturi ale familiei cu multi copii, cum ar fi reducecerea varstei de pensionare, alocatii de 3-4 ori mai mari decat in familiile cu 1-2 copii etc. Cu totii stim in ce situatii sociale dificile (si cat de discriminate) sunt astfel de familii, sustinute si ajutate de ONG uri, Fundatii, persoane fizice etc si foarte putin de catre Statul Roman. 

MENTIONEZ CA IN ACEASTA PETITIE CEREM DREPTURI CONSTIYUTIONALE, EXCLUSIVE SI VIAGERE PT  MAMELE CARE AU NASCUT SI CRESCUT, 3 SI MAI MULT DE 3 COPII, ajunse la varsta pensionarii. MENTIONEZ: DREPTURI, NU AJUTOARE!!

PENSIEA VIAGERA, se CALCULEAZA IN RAPORT CU SALARIUL MEDIU PE ECONOMIE (10% pentru ficare copil, pana la 5 si mai mult de 5 copii, 50%) SI NR DE COPII NASCUTI. Nu este influentata de alte venituri (salariu, alocatii).

ACTIVITATEA DE INGRIJIRE 24 DIN 24, SUPRAVEGHERE SI TOT CE TINE DE CRESTEREA COPIILOR, ESTE CONSIDERATA MESERIE DE MAMA si trebuie retribuita ca atare si adaugata ca vechime la pensie. Numai asa putem vorbi despre respectul fata de femeia mama, grija fata de familia traditionala in Romania, despre respectarea Drepturilor Omului, ale Familiei, ale Constitutiei si alte drepturi.

Legea va contine articole clare, legate de respectaera Drepturilor Copilului (educatie, protectie, siguranta, sanatate) si in Romania: „Dată fiind lipsa sa de maturitate fizică și intelectuală, copilul are nevoie de protecție și îngrijire specială, inclusiv de o protecție juridică adecvată, atât înainte cât și după nașterea sa.”
Declarația Drepturilor Copilului

Cele care nu vor respecta toate aceste drepturiri ale copiilor lor, NU se vor califica pt a primi Pensia Viagera.

Va rugam sa sustineti prin semnatura dumneavoastra SOLUTIONAREA URGENTA A PROIECTULUI DE LEGE CU PRIVIRE LA PENSIA VIAGERA A MAMELOR EROINE PL-x 486 din 2016, PROMULGAREA SI APLICAREA LEGII, UTGENT!!!

Va multumim, 

(noi cei 2600 de semnatari ai Petitiei cu nr 0646049 din 2010 si inca 2699 de mame si tati, care au semnat cereri pe suport de hartie, pentru a obtine aceasta PENSIE VIGERA A MAMELOR CU 3 SI MAI MULT DE 3 COPII).

 


Doina Constantinescu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Doina Constantinescu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...