Semnează Petiția. Cerem grădinițe noi lângă blocurile noi din Chișinău

175805222_515138619861111_6714245030969716092_n1.jpg

Primăria eliberează acte de urbanism la dreapta și la stânga pentru construcția blocurilor multietaje în tot orașul, fără a ține cont de grădinițe, școli și alte obiective necesare în zonele respective.

În campania electorală, primarul de Chișinău promitea că în mandatul său vor fi date în exploatare: 20 de grădinițe noi; 100 de grupe noi în instituțiile preșcolare; grupe creșă și grupe cu program prelungit.

Nu a fost construită nici o grădiniță în Chișinău și practic nici într-o instituție nu au fost deschise grupe creșă.
De exemplu, în sectorul Botanica, urmează să fie construit un complex locativ de 2000 de apartamente, fără a se lua în calcul construcția unei grădinițe sau școli în preajmă.
Unde aceste familii își vor duce copiii la grădiniță?

P E T I Ț I E

Prin prezenta Petiție, organizația de Femei a PAS Chișinău împreună cu locuitorii orașului Chișinău, inclusiv părinții, cerem primarului Ion Ceban, să asigure deschiderea grădinițelor în apropierea blocurilor noi construite.

Ne exprimăm îngrijorarea pentru insuficiența locurilor în gradinițele publice în raport cu creșterea rapidă a construcției blocurilor locative cu mii de familii noi. Cerem revizuirea politicii locale de urbanism care să impună dezvoltătorii și  autoritățile publice locale să ia în considerare necesitățile infractructurii sociale, inclusiv instituții de învățământ preșcolar lângă blocurile noi.

Dacă susții această Petiție, semnează!

.

Organizația de Femei a PAS Chișinău    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Organizația de Femei a PAS Chișinău să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.