CEREM DIZOLVAREA CURȚII CONSTITUTIONALE

34101990_1066113763536201_5241802796432359424_n.jpg

CCR  are, conform Constituției României, rolul de garant al supremației Constituției. Ea se pronunță asupra constituționalității legilor, tratatelor, acorduri internaționale, regulamentelor Parlamentului, hotărăște asupra excepțiilor de neconstituționalitate privind legile și ordonanțele, soluționează conflictele juridice de natură constituțională dintre autoritățile publice etc.

Prin urmare, acest organism independent are o mare responsabilitate pe umeri, pentru  el este autoritatea supremă în ceea ce privește Constituția, deciziile sale fiind definitive și executorii. Acesta este motivul pentru care judecătorii CCR trebuie  îndeplinească două cerințe sine qua non:  fie buni profesioniști și  fie echidistanți. 

Și acum apare aberația: cei 9 judecători ai CCR nu sunt numiți pe bază de profesionalism, așa cum ar fi normal, ci pe criterii politice! Asta înseamnă nu doar  cei 9 ar putea fi mediocri sau chiar slab pregătiți profesional, iar de echidistanță nici nu mai poate fi vorba!

Iar ultima decizie pe care CCR a luat-o dovedește foarte clar că este nu doar profund părtinitoare, dar și anti-constituțională, pentru că CCR ignoră complet prerogativele Președintelui României în ceea ce privește acceptarea sau respingerea unor propuneri venite din partea unor miniștri. Așa a vrut legiuitorul, ca Președintele să fie cel care decide în aceste situații. Altfel, miniștrii nu ar fi fost nevoiți să-l întrebe. 

Dar, ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, îi ORDONĂ Președintelui României  ia o anumită decizie dorită de PSD/ALDE! Asta dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, faptul că, în situația de acum, CCR nu ia decizii juridice (așa cum ar fi normal)ci decizii politice, ceea ce este inacceptabil. Această decizie aberantă - nu doar nedreaptă - a fost luată de cei 6 judecători numiți de PSD care ar fi trebuit  apere Constituția  (pentru asta sunt plătiți), însă ei au decis s-o încalce, pentru a da satisfacție celor care i-au numit și îi mențin în acele funcții

(în fotografie, cei 6 judecători numiți de POSD/ALDE/UDMR: Valer Dorneanu, Simona-Maya Teodoroiu, Petre Lăzăroiu, Mona Pivniceru, Marian Enache și Attila Varga.)

Din aceste motivesingura soluție este  cerem dizolvarea CCR și numirea celor 9 judecători pe criterii profesionale  și morale.

IMPLICĂ-TE ȘI TU: APARĂ JUSTIȚIA ȘI STATUL DE DREPT! SEMNEAZĂ ȘI  MAI DEPARTE!

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Dan Popa să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook