CEREM CA MOAȘTELE PĂRINTELUI CONSTANTIN SÂRBU SĂ FIE LĂSATE LA LUMINĂ PENTRU A FI CINSTITE DE CREDINCIOȘI

Către

Arhiepiscopia Bucureștilor, Patriarhia Română și întregul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În calitate de fii credincioși ai Bisericii Ortodoxe a toată lumea și ai Bisericii Ortodoxe a românilor, având în vedere descoperirea minunată a moaștelor Părintelui Constantin Sârbu, fost preot paroh la biserica Sapienției din București, noi, semnatarii acestei scrisori, solicităm Sfințiilor, Preasfințiilor, Înaltpresfințiilor voastre, precum și Preafericirii sale patriarhul Daniel, SĂ I SE ACORDE CINSTIREA CUVENITĂ UNUI SFÂNT acestui părinte mărturisitor și pătimitor în temnițele comuniste, care s-a învrednicit și de o moarte mucenicească!

În data de 18 octombrie 2023, actualul preot paroh la biserica Sapienției, Marin Cojoc, având nenumărate semne despre sfințenia Părintelui Constantin, după consultarea Consiliului parohial, a hotărât și înfăptuit deshumarea trupul preotului martir.

Au fost descoperite osemintele acestuia cu CARACTERISTICI CLARE DE SFINTE MOAȘTE!

Mai mult decât atât, moaștele emanau, în primele zile de la dezgropare, o mireasmă deosebită despre care pot da mărturie mai multe persoane, iar nenumărații credincioși care se închină zilnic constată o energie dumnezeiască prezentă în jurul trupului vrednicului Părinte, dar și ajutor minunat în diferite suferințe sau probleme după rugăciuni către Sfinția sa.

Constatăm cu surprindere și dezamăgire că în data de 1 noiembrie 2023 Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor a trimis o adresă către parohul actual de la biserica Sapienției prin care dispune ca moaștele să fie „reînhumate” în mormântul din care au fost scoase, invocând un regulament al cimitirelor, la care, după părerea fețelor bisericești, ce semnează respectiva adresă ar trebui să se supună și Sfinții.

Sfinții ies la lumină când hotărăsc ei și Dumnezeu!

Sfinții nu se supun regulamentelor inspirate de legislația necreștină europeană!

De asemenea, constatăm cu surprindere și mâhnire, că autorii respectivei adrese abuzează de autoritatea pe care le-o conferă funcțiile în Arhiepiscopia Bucureștilor căutând să impună cenzura asupra acestei minunate descoperiri, cerând preotului paroh să nu vorbească în mass-media despre evenimentul aflării sfintelor moaște.

Totodată, în finalul adresei se folosește exprimarea jignitoare, pentru Sfânt și pentru credincioși: „și le va explica credincioșilor diferența dintre cinstirea ce se cuvine să o aducem sfinților și respectul cuvenit osemintelor celor decedați”, insinuând că sfintele moaște ale Părintelui Constatin ar putea fi simple oseminte ale unui decedat obișnuit.

Solicităm, Arhiepiscopiei Bucureștilor, Patriarhiei și Sfântului Sinod, să delege o comisie de cercetare a moaștelor Părintelui Constantin Sârbu care să constate și să certifice sfințenia acestora și o viitoare canonizare a minunatului nou mărturisitor și mucenic.

Solicităm, de asemenea ca din respectiva comisie să NU facă parte persoane care au aversiune față de noii martiri și mărturisitori ai temnițelor comuniste sau să fie în conflict de interese având legături sau rude printre torționarii fostului regim comunist.

Reamintim Patriarhiei că alte Biserici Ortodoxe locale au canonizat sute și chiar mii de sfinții din secolul XX prigoniți sau martirizați de sistemul comunist, iar Biserica Ortodoxă Română NU A CANONIZAT NICI UNUL, deși există sute de mărturii și semne de sfințenie ale unor noi sfinți români!

Așadar, CEREM CA MOAȘTELE NOULUI MARTIR ȘI MĂRTURISITOR CONSTANTIN SÂRBU SĂ FIE LĂSATE LA LUMINĂ SPRE A LI SE ADUCE CUVENITA CINSTIRE DE CĂTRE CREDINCIOȘII EVLAVIOȘI!

Cerem ca în orice situație, dacă se va face o comisie de cercetare sau nu, TRUPUL PĂRINTELUI SĂ NU FIE REÎNHUMAT, CI CREDINCIOȘII SĂ FIE LĂSAȚI LIBERI să-și manifeste evlavia pe care o au către Sfântul Contantin Sârbu și către alți sfinți ai închisorilor și nu numai.

Cerem ca înaltele fețe bisericești să NU cenzureze cultul Sfinților Închisorilor!

Credincioșii au nevoie de mărturii ale sfințeniei și de exemple concrete, palpapile a prezenței Duhului Sfânt în moaștele Sfinților!

Sfinții nu se îngroapă în pământ!

Sfinții se cinstesc cu aleasă prețuire!

Poporul Român ortodox este un popor iubitor de Sfinți și cinstește în mod deosebit moaștele acestora.

Ne rugăm ca Duhul Sfânt să vă călăuzească spre a lua hotărâri folositoarea poporului credincios și spre slava lui Dumnezeu Celui în Treime revelat!

Amin!

Pliroma Ortodoxă    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Pliroma Ortodoxă să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.