Doamnei Natalia Gavriliță!!! Cerem anularea deciziei de prelungire a vacantei de toamna cu 7 zile

Noi, părinți ai elevilor din instituțiile de învățământ din R. Moldova, semnatari ai prezentei petiții, ne exprimăm profunda nemulțumire față de decizia autoritatilor de a prelungi vacanta de toamna cu inca 7 zile, ca urmare a adoptării măsurilor de prevenire și protecție în instituțiile de învățământ, în contextul epidemiologic al COVID-19.

In primul rind, copiii claselor primare, mai ales cei din clasa 1, abia au inceput studiile. Programa de invatamint este complicata, material este foarte mult, iar copiii, find abia la inceput de drum, au nevoie de ore cu prezenta fizica, cu invatatorul, pentru a insusi materia. Zilele de vacanta din saptamiina urmatoare urmeaza a fi recuperate, fie simbetele, fie prin majorarea numarului de ore pe zi, ce ar obosi foarte mult scolarii mici, iar procesul de educație online sau mixt nu asigură rezultatele scontate/planificate.

Parintii sunt angajati in cimpul muncii, iar pe perioada vacantei prelungite nu au cu cine lasa scolarii mici, iar lasindu-i fara supraveghere le pun viata si sanatatea in pericol.  Părinții sunt nevoiți să asiste copilul în tot procesul educațional: să preia rolul pedagogului pentru a asigura însușirea materialului. Astfel, părinții sunt puși în situația de a alege între un loc de muncă stabil și asistarea copilului în procesul educațional.

Cu totii intelegem ca o saptamiina de vacanta in plus nu va stopa pandemia si nu poate influienta asupra numarului de imbolnaviri, in contextul in care pietele, magazinele, cafenelele si mai ales transportul public sunt arhipline, iar scoala nu este unicul loc aglomerat unde e posibila infectarea.  

Lasati copiii sa invete cu prezenta fizica in scoala, iar parintii sa poata lucra ca sa-si asigure traiul!

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Tatiana să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...