Cere prefectului redeschiderea sălilor de antrenament, fitness si a tuturor spatiilor destinate activitatilor sportive, din municipiul Timișoara si judetul Timis!

Având în vedere că activitatea  este suspendată in sălile de antrenament, fitness si a tuturor spatiilor destinate activitatilor sportive  din data de 24 octombrie 2020, ceea ce afectează atât sportivii, antrenorii, cât și afacerile de profil în sine, solicităm redeschiderea sălilor de antrenament și fitness din municipiul Timișoara si judetul Timis. Motivăm cererea noastră cu următoarele:

- decizia luata de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș cu privire la închiderea sălilor de antrenament si fitness din municipiul Timișoara îngrădește drepturile omului de a face sport și acest fapt afectează implicit sănătatea fizică și psihică, când, în contextul actual, autoritățile ar trebui să sprijine cu tot ce pot sănătatea cetățenilor.

- utilizarea sălilor de fitness cu respectarea condițiilor de igienă și dezinfectare nu reprezintă un pericol mai mare decât un supermarket, mijloc de transport în comun sau orice alt magazin din cadrul unui mall.

- este dovedit științific faptul că activitatea sportivă întărește sistemul imunitar, reducând astfel riscul contactării virușilor. De asemenea, îmbunătățește starea psihică micșorând șansele dezvoltării unei depresii, anxietăți, fobii, în contextul actual în care distanțarea socială duce la izolare socială .

- atat la nivel national  cat si international, activitatea sportiva nu a fost suspendata, tocmai pentru ca s-a demostrat stiintific ca persoanele care fac sport si miscare in mod constant, au imunitatea crescuta si sanse  scazute de a contacta virusi sau alte boli.

Te invit să te alături demersului nostru prin semnarea acestui petiții, pentru a fi adusă la cunoștința autorităților de resort spre a fi analizată.

Aceasta petitie vine in sprijinul sportivilor, antrenorilor, angajatilor, antreprenorilor si cetatenilor care pun pret pe sanatatea lor fizica si pshica.

Friends Arena Timisoara    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Friends Arena Timisoara să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.