Catelusa abuzata sexual sa fie cedata asociatiei Kola Kariola!

CATRE: PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIA TURDA,    

            DSVSA CLUJ               

 

Subscrisa ASOCIATIA PENTRU PROTECTIA ANIMALELOR KOLA KARIOLA, cu sediul in comuna Panteliom, ILFOV, str. Rascoalei, nr. 24A, CIF 33115589, reprezentata de CHIRCA MARIUS AURELIAN, , formulam prezenta

CERERE

prin care, in temeiul art. 169 si urm. Cod proc. penala, va solicitam predarea in custodie catre subscrisa a catelusei abuzate sexual de numitul VITAN VASILE, domiciliat in comuna Luna, jud. Cluj si care se afla in custodia D-lui Dr. Veterinar Ciobanu Nicolae din Turda.               

Solicitam emiterea unei ordonante in sensul solicitat, justificat de faptul ca o astfel de masura constituie o masura de protectie pentru animalul abuzat.

             MOTIVE:               

La data de 02.02.2020 s-a solicitat prin serviciul 112 interventia organelor de politie intrucat numitul Vitan Vasile a fost surprins intretinand relatii sexuale cu cateaua pe care o detine. La fata locului s-a prezentat un echipaj de politie al comunei Luna, precum si Serviciul de Ambulanta Turda (Salvarea), insa, in urma constatarii in flagrant a veridicitatii infractiunii sesizate prin 112, organele de cercetare penala nu au luat nicio masura.               

La data de 03.02.2020 a fost depusa plangere penala la Politia Campia Turzii, aceasta fiind inregistrata sub nr. de dosar 337/P/2020.               

La data de 04.02.2020 la domiciliul faptuitorului s-au deplasat doua echipaje de politie impreuna cu un medic veterinar, animalul fiind ridicat in vederea examinarii sale medicale pentru a se stabili existenta abuzului sexual, care s-a confirmat. Ulterior, cateaua a fost depusa intr-o cusca de transport si transportata  la fosta gradina zoologica din Turda –momentan dezafectata- in conditii improprii, fiind lasata afara, in conditii de iarna si vreme ploiasa, fara tratament medical, fara nicio masura de protectie si fara a fi introdusa in vreo anexa in interior.               

La data de 05.02.2020, ca reprezentantii asociatiei, ne-am deplasat de la Bucuresti la Turda in vederea evaluarii situatiei sesizate prin intermediul retelelor de socializare, avand in vedere ca aceasta constituie unul dintre Obiectivele Asociatiei. Deplasandu-ne la fosta gradina zoologica din Turda, impreuna cu organele de politie si cu Dr. Vet. Ciobanu Nicolae, ni s-a refuzat in mod categoric preluarea catelusei, cu toate ca, asa cum am aratat, scopul asociatiei noastre este, intre altele, tocmai gazduirea si oferirea de ajutor (medical, psihologic, fiziologic etc.) animalelor aflate in nevoi, asa cum este in mod evident si cazul de fata.               

Totodata, organele de urmarire penala au predat catelusa abuzata in custodia D-lui Dr. Vet. Ciobanu Nicolae, in prezent aceasta aflandu-se la adapostul public (ecarisaj) din Turda, str. Bogata nr. 12. Avand in vedere ca adapostul nu poate oferi conditiile necesare pentru tratarea leziunilor suferite de aceasta catea si, de asemenea, acesteia nu i se poate oferi asistenta medicala necesara pentru situatia in care se afla, solicitam procurorului de caz emiterea de urgenta a unei ordonante prin care sa dispuna predarea cainelui catre subscrisa, dat fiind faptul ca decesul animalului poate surveni in orice clipa.               

Ne recomanda o activitate intensa de peste 6 ani de zile in domeniul protectiei animalelor, cu preluarea unor cazuri de maltratare si abuz de pe teritoriul intregii tari. Colaboram cu cei mai reputati medici veterinari si psihologi canini din Bucuresti si din tara, in vederea asigurarilor tuturor tratamentelor si interventiilor necesare pentru orice animal aflat in nevoie.    

Catelusa ar fi gazduita la sediul asociatiei, in interiorul casei, in regim de adoptie, cu obligarea susnumitilor de a pune animalul la dispozitia organelor judiciare sau a medicilor veterinari in vederea efectuarii investigatiilor necesare, ori de cate ori este nevoie.

Astfel, consideram ca, atat in interesul solutionarii prezentului dosar, cat si in vederea asigurarii bunastarii cainelui, prezenta cerere se impune a fi admisa de indata.                                                                                                     

Cu respect,                                                                                          

A.P.P.A. KOLA KARIOLA,                                                                                         prin Chirca Marius Aurelian    

 

Ii rugam, prin publicarea acestei petitii, pe toti cei care au urmarit cazul catelusei abuzate sexual si care doresc ca aceasta sa ajunga in grija unei asociatii care are ca profil de activitatea protectia animalelor, in speta, asociatia Kola Kariola, sa semneze aceasta petitie. 

Multumim!

           

84825658_2824107271004989_6206053598976016384_n.jpg

 

 


Asociatia pentru protectia animalelor Kola Kariola    Contactați autorul petiției