Casa Miclescu sa fie expropriata si sa devina muzeu public

Casa Miclescu este un monument istoric abandonat și parțial ruinat. Acoperișul central s-a prăbușit complet, iar la etaj, pe alocuri, din tavan au rămas numai grinzile. Clădirea construită în stil neoromânesc după planurile arhitectului Ion Mincu datează de la începutul secolului XX și este cunoscută pentru că în anii '70 a găzduit filmarea unor scene ale peliculei „Felix și Otilia”. Datorită zonei privilegiate în care se află acest imobil, intenția proprietarilor care l-au achiziționat după revoluție a fost de a-l demola și de a-si insusi terenul ce valoreaza milioane de euro datorita amplasarii si de a construi un bloc de locuințe, însă acest plan nu a putut fi pus în aplicare deocamdata datorita primaritei sectorului 1 care s-a luptat sa conserve acest imobil ca patrimoniu national inca din 2015.

 

Prin aceasta petitie dorim sa demonstram ministrului culturii d Romascanu ca acest imobil este dorit de romani sa ramana ca patrimoniu national,nu sa fie lasat sa se darame pentru a imbogati 2-3 samsari ca Veselovski si Puscoci,indivizi ce nu sunt la primul dosar de inselaciune imobiliara.


Gabriela Marin    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Gabriela Marin să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...