Borduri Bistrita- plimbare placuta pentru persoane care folosesc carucioare, biciclete

Vi s-a intamplat sa va plimbati cu un carucior de copii, de cumparaturi sau cu o bicicleta, iar trecerea de pe un trotuar pe altul sa fie dificila datorita bordurilor inalte?

Sau sa fiti nevoiti sa treceti la trecerea de pietoni, masinile asteptand sa coborati cu rotile la propriu de pe un trotuar si de asemenea sa urcati?

Disconfortul copilului aruncat brusc pe spate cu picioarele in sus si revenire in pozitie sezut sau cel de izbire si smulgere din centuri in cazul tamponarii accidentale in bordura trotuarului din fata ne-au motivat sa scriem aceasta petitie si sa cerem urmatoarele:

La trecerile de pe un trotuar pe altul, bordurile sa fie indepartate si sa fie fixate mai adanc, astfel incat sa fie nivelata trecerea. Exista posibilitatea ca aceste lucrari sa fie realizate cu o investitie minima de catre angajati ai primariei Bistrita.

Beneficiari ai acestor activitati sunt: persoane cu afectiuni locomotorii care utilizeaza carucioare drept mijloc de locomotie; parinti si copii transportati in carucioare, persoane in varsta care isi transporta bagajele in dispozitive pe roti, fiind nevoiti sa le ridice la urcarea pe trotuar. De asemenea, pentru unii bistriteni bicicleta este un mijloc de transport zilnic, o parte dintre acestia fiind nevoiti sa se opreasca pentru a trece bicicleta de pe un trotuar pe altul.

In anul 2006 a fost o reactie similara pe retele de socializare, atragand atentia asupra unor situatii similare in anumite zone din Bistrita, care inca nu au fost remediate.

In cazul in care ar fi fost vorba de gospodaria proprie, aspecte de acest gen s-ar fi rezolvat la receptia lucrarii, sau imediat dupa cu resurse proprii.

Suntem convinse ca aceste activitati nu necesita resurse importante si ca planificarea si realizarea acestora tine de priceperea si bunavointa celor din administratia publica.

In acest sens, va rugam sa semnati petitia, pentru a cere mai apoi oficial imbunatatirea trecerilor de pe un trotuar pe altul.

Va multumim!86931.jpg

 

 

 

 


Anamaria Crisan, Manuela Batranu, Alexandra Pop    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Anamaria Crisan, Manuela Batranu, Alexandra Pop să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook