BOMBĂ CU CEAS LA CÂMPULUNG!

CÂMPULUNGENII AU DREPTUL SĂ TRĂIASCĂ ÎN SIGURANȚĂ! AUTORITĂȚILE STATULUI AU OBLIGAȚIA SĂ LE ASIGURE ACEST DREPT!

BOMBĂ CU CEAS LA CÂMPULUNG!

Gata! Răbdarea mea ca autoritățile să-și facă treaba a luat sfârșit. Încă mă bazez pe spijinul Prefectului Argeș, dar nu știu cât de mult poate să facă pentru a ne scăpa de cele 1600 de tone de deșeuri periculoase de pe fosta platformă ARO. Trebuie schimbată legislația și e mare nevoie de intervenția Guvernului.

De un an de zile fac demersuri peste demersuri către toate autoritățile. Am vorbit cu FIECARE generator de deșeuri. Unii ar vrea să le ridice, dar nu au bază legală.

âColac peste pupăză, firma Global Eco Center (cea care e a adus deșeurile la Câmpulung) se află acum în procedură de faliment și vrea să “se spele pe mâini”, să scape de responsabilitatea de a neutraliza deșeurile. Am făcut adresă către lichidator pentru a bloca falimentul înainte ca societatea responsabilă să ne scape de deșeuri.

Ieri am sesizat în scris: DNA (pentru a verifica de ce autoritățile locale, județene și naționale nu au gestionat situația deșeurilor cu prioritate, de ce Agențiile județene de protecția mediului din țară nu au cerut în tot acest timp generatorilor certificatele de neutralizare a deșeurilor periculoase pe care le-au produs etc), Prefectură, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Ministerul Mediului, Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Guvernul României, Parlamentul României ( comisiile de mediu din Senat și Camera Deputaților).

Fac apel la Green Peace și la toate organizațiile de protecția mediului, oamenilor de bunăcredință, care vor să se implice pentru a evita producerea unei CATASTROFE ECOLOGICE!

Starea de degradare a recipientelor în care zac cianuri și alte deșeuri este atât de avansată încât oricând poate avea loc o tragedie. Multe dintre butoaiele cu deseuri s-au prăbușit din cauză că paleții de lemn au putrezit. O simplă scânteie poate duce la o catastrofă ecologică, nu mai vorbesc de faptul ca se pot infiltra și în pânza freatică, iar zeci de mii de oameni pot fi afectați fără ca măcar să știe acest lucru.

Nu am să tac, nu am să mă opresc până când nu voi avea certitudinea că fiecare câmpulungean va fi în siguranță, iar aceste deșeuri periculoase vor dispărea din orașul pe care îl iubesc!


ELENA LASCONI - PRIMARUL MUNICIPIULUI CÂMPULUNG    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez ELENA LASCONI - PRIMARUL MUNICIPIULUI CÂMPULUNG să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...