Blocaj rutier pe Strada Polona din Timisoara (2021)

Catre Primaria Timisoara,

Domnule Primar Dominic Fritz,

Sustinatorii paginii Strazile din Timisoara va solicitam sprijinul pentru o problema despre  care am mai deschis o petitie in 2018, care s-a solutionat partial la acea vreme.

Va solicitam inlocuirea celor trei randuri de calmatoare de trafic de pe Strada Polona din Timisoara (dispuse pe o lungime de 250m) cu un sistem de cel mult doua semafoare comandate cu buton. Suplimentar, este necesara monitorizarea de catre Politia Rutiera a traficului si a respectarii regulilor de circulatie pe acel sector de drum.

Strada Polona este drumul care face legatura dinspre satul Utvin spre Timisoara, fiind calea de acces in oras din partea de sud-vest a judetului (satele Utvin, Sinmihaiu Roman, Sinmihaiu German, Peciu, Dinias, dar si sate mai indepartate), dar si din noua directie generata prin deschiderea traficului Sacalaz-Sanmihaiu Roman (folosit ca si centura complementara a Timisoarei, spre Parcul Industrial Freidorf). Multi dintre locuitorii acestor sate lucreaza in Timisoara, iar copiii lor studiaza in oras, facand naveta.

Traficul este deja ingreunat si datorita lucrarilor la Centura de Sud a Timisoarei, prin prezenta camioanelor si utilajelor in zona.

Traseul presupune trecerea prin dreptul Fabricii Smithfield si prin zona blocurilor de vis-a-vis de Fabrica de Zahar. In aceste locuri, pe strada Polona, exista trei treceri de pietoni, inainte de care au fost montate calmatoare de trafic. Din pacate, aceste calmatoare presupun oprirea fiecarei masini, in conditiile in care nu sunt pietoni in zona.

In 2018, au fost observate urmatoarele dezavantaje ale calmatoarelor:

  1. Coloana de masini ajungea pana la panoul de iesire din Timisoara, deci la 500 m de calmatoare, generand, la acea vreme, tamponari in coloana si poluare;
  2. Cresterea semnificativa a timpilor de deplasare la locul interventiei pentru serviciile de urgenta: Pompieri, Ambulanta si ordine publica, conducand la posibile pierderi de vieti omenesti si bunuri;
  3. Intarzierea mijloacelor de transport in comun, la orele diminetii, si dereglarea programului acestora;

De aceea, va solicitam sa inlocuiti un sistem de semafoare comandate cu buton, care sa inlocuiasca aceste calmatoare.

Avantajele semafoarelor cu buton sunt:

  1. Cresterea sigurantei pietonilor angajati in traversare, inclusiv pe durata stationarii autobuzelor in statie;
  2. Evitarea riscului de ocolire sau trecere in viteza peste calmatoare;
  3. Fluidizarea traficului si reducerea poluarii;
  4. Optimizare costurilor, in timp, in contextul careia atasam un raspuns al Directiei Comunicare-Relationare a Primariei Municipiului Timisoara, din care reies costurile/sezon pentru montarea-demontarea calmatoarelor, comparativ cu costul unic al montarii semafoarelor;
  5. Mentinerea sigurantei pe toata durata anului, spre deosebire de calmatoarele care se demonteaza in lunile friguroase.

Atasam poze cu situatia din 2018.

In numele semnatarilor aceste petitii, va multumim anticipat pentru sprijin!

239448364_525880218692925_8665506773375337198_n.png

1calmatoare[1].jpg

2calmatoare[1].jpg

 


Strazile din Timisoara    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Strazile din Timisoara să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...