ASE online

Reacţia ministerului este haotică și inexplicabilă în contextul actual. Studenții au nevoie de predictibilitate și faptul că se anunță de pe o zi pe alta schimbări din culpa ministerului (care a introdus prevederea din OUG 99/2021 pe care o consideră inaplicabilă acum și care a anunţat acest lucru doar cu două zile anterior ridicării stării de alertă) denotă o lipsă totală de respect față de studenţi. Fiecare are argumente solide privind contestarea deciziei . Reamintind argumentele expuse ieri, considerăm că fiecare universitate trebuie să decidă, cu consultarea studenților, mecanismul optim de continuare a anului universitar 2021-2022, inclusiv în regim online sau hibrid. Solicităm Ministerului să susțină ce a susținut și promovat în 2021 şi să menţină prevederile din OUG 99/2021 sau, dacă consideră necesar, să promoveze un nou act normativ cu acest conţinut.
Argumente

1. Pericolul înalt de îmbolnăvire în urma tranziției de la bioritmul de iarnă la cel de vară, fapt ce prezintă riscul cu o rată mai înaltă de îmbolnăvire cu COVID;

2. O mare parte din studenții care nu sunt stabiliți cu traiul permanent în Bucuresti,au fost nevoiți să renunțe la locuințele de scurtă durată și cămine, iar acum suntem nevoiți să pregătim o sumă de cel puțin 200-250 EURO + serviciile comunale, care în ultimele luni au crescut semnificativ la fel ca și costul produselor alimentare și de uz casnic.Sunt o mare parte de studenți ai căror părinți muncesc aici în țară sau  chiar la momentul actual sunt temporar fără serviciu și nu își permit sub nici o formă să întrețină financiar studentul sau chiar 2 studenți care sunt nevoiți să revină la studii cu prezența fizică;

3. Majoritatea prestatorilor de servicii de tip (chirie/gazdă), impun condiția celui care închiriază, să închirieze locuința/spațiul pe un termen de cel puțin 6 sau 12 luni, ceea ce nu este convenabil, menționam ca mai sunt 9 săptămâni din acest an de studii;

4. Mulți dintre studenți in acest context online și au însușit un job , unii dintre ei pe o perioada determinata .

Rugam respectuos ca noi studenți sa fim auziți si sa luați in considerare toate aspectele prezentate !

Studenții ASE    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Studenții ASE să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.