Aplicarea imediată a prevederilor Legii 236/2019

Legea 236/2019 privind modificarea și completarea art. 15 din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, a intrat în vigoare la data de 16.12.2019. ANSVSA tergiversează aplicarea acestei legi pretinzând că art. I alineatul 7 : (7) Beneficiarii contractelor încheiate în vederea realizării activităților prevăzute la alin. (2), care se încadrează în prevederile alin. (6) și care asigură un program zilnic de opt ore, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică și a sărbătorilor legale, primesc lunar pentru fiecare contract suma de 10.000 lei din bugetul Autorității, pentru transportul probelor, ridicarea produselor și tipizatelor necesare, instruirea și formarea profesională aferentă activităților contractate, consilierea proprietarilor de animale în vederea comunicării informațiilor privind lanțul alimentar, bunăstarea și condițiile de biosecuritate, efectuarea catagrafiei animalelor în situații de urgență, precum și pentru inspecția și certificarea animalelor destinate sacrificării. are nevoie de norme de aplicare pentru a putea fi realizat, ceea ce este total fals. Nicăieri în Legea 236/2019 sau OG 42/ 2004 nu scrie nimic de norme pentru plata sumei de 10.000 lei lunar. Legea este foarte clară privind acest aspect. Suținem aplicarea Legii 236/2019 în conformitate cu legislația existentă, adică de la data intrării în vigoare, adică cel puțin începând cu data de 01.01. 2020.


Dr. Muresan Petru Antonio, medic veterinar de liberă practică, concesionar CSVA Sintereag    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Dr. Muresan Petru Antonio, medic veterinar de liberă practică, concesionar CSVA Sintereag să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook