Anularea tezelor 2021!

Cu toții ştim situația în care se află Republica Moldova la moment şi în general întreaga lume. Ne aflăm totuşi într-o pandemie care omoară milioane de oameni, iar majoritatea populației refuză să se vaccineze şi nici măcar nu respectă regulile de distanțare socială. Tezele sunt teste inutile care nu ajută elevul cu absolut nimic, din contră oferă stres, anxietate, nopține dormite, afectează psihologia adolescentului, care deja nu este bine stabilă din cauza presiunii de a avea note impecabile la toate cele 12 materii. Mai mult de jumate de semestru am stat acasă, am făcut lecții online, deşi toţii profesorii ştiu cât este de greu să învățăm online, nu ne-au facilitat munca în tot acest timp, continuând să fim presați şi stresați. 

Un alt motiv pentru care tezele nu ar trebui să aibă loc este din cauza îmbolnăvirilor în masă a adolescenților cu noua ramură de Covid venită din Anglia, care, REPET, afectează mult mai mult adolescenții. Aceştia poate de la prima vedere sunt asimptomatici, însă de la complicațiile acestei bolii, sunt în mare risc de a deceda sau de a avea boli cronice grave. Idee cu venirea la şcoală dacă 70% din profesori sunt vaccinați nu are sens, pentru ca profesorii nu se vor îmbolnăvii, dar asta nu asigură că elevii nu vor fi infectați cu virusul Covid-19, mai ales că în orice şcoală elevii sunt mult mai mulți decăt profesorii. 

Dăcă într-adevăr guvernul şi ministerul educației le pasă de viitorul Republicii Moldova şi sănătatea eleviilor, mai ales a adolescenților, atunci vor anulă tezele ale claselor a 10-a şi a 11-a din semestrul 2 a anului de învățământ 2020-2021, şi deasemnea anularea revenirii la şcoală în luna mai (tot e o idee prost făcută, nu are nici un sens).

În schimb, pentru a faciliza intrarea la universitate a elevilor din clasa a 12-a, atât guvernul cât şi ministerul educației şi sănătăţi, se pot gândi MAI BINE cum să desfăşoare examenele de Bacalaureat. BAC-ul este cu mult mai important şi mai folositor decât orice teza existentă. Astfel, riscul de îmbolnăviri va fi mai mic, stresul va scădea şi Republica Moldova nu va da în bară din nou. 

Semnați acestă petiție pentru a arată că dacă lor nu le pasă, nouă da!

Anulați tezele!


Elevă la liceu în RM    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Elevă la liceu în RM să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...