ANULAREA PROIECTULUI MASTERPLAN SISTEM INTEGRAT DESEURI SECTOR 4

https://www.g4media.ro/proiect-controversat-votat-de-primaria-bucuresti-un-incinerator-gigant-de-deseuri-municipale-amplasamentul-propus-in-locul-cet-progresu-sector-4.html

Consiliul General al Municipiului București a votat marți o hotărâre prin care aprobă Masterplanul pentru sistemul de management integrat al deșeurilor. Una dintre principalele prevederi ale masterplanului este construirea unui incinerator gigantic de deșeurilor reziduale, rămase după colectarea separată a deșeurilor reciclabile și a biodeșeurilor. Amplasamentul propus de firma de consultanță Ramboll este pe locul actualei centrale CET Progresu, în Sectorul 4, pe Strada Pogoanelor 1A.

De asemenea, sustinatorii acestui proiect afirma ca in conditiile existente, analizând costurile de investiție, operare și întreținere, veniturile generate, alternativa propusă de consultant este Tratarea deșeurilor reziduale în instalație de tratare termică cu valorificare energetică. În instalație se vor trata numai deșeurile reziduale, rămase după colectarea separată a deșeurilor reciclabile și a biodeșeurilor.

Amplasamentele propuse pentru incineratorul de deșeuri (terenuri aflate în proprietatea ELCEN):
Pe amplasamentul CTE Progresu (Strada Pogoanelor 1A, Sector 4) – a primit cel mai mare punctaj
Baza RATB Titan (Strada Nicolae Teclu, sector 3)
Pe amplasamentul CTE București Sud (Str. Releului 2B, Sector 3)

 

Incineratorul va costa 146,5 milioane de euro și ar urma să fie construit până în 2022.

Conform articolului 20 din Legea 211/2011 privind regimul deseurilor, republicata 2014. Lege nr. 211/2011 republicata 2014, gestionarea deseurilor trebuie sa se realizeze fara a pune in pericol sanatatea umana si fara a dauna mediului, in special:  a) fara a genera riscuri pentru aer, apa, sol, fauna sau flora;  b) fara a crea disconfort din cauza zgomotului sau a mirosurilor;  c) fara a afecta negativ peisajul sau zonele de interes special.

Inaintez aceasta petitie deoarece oricare dintre zonele propuse sunt intens populate si ar afecta grav sanatatea cetatenilor municipiului Bucuresti.

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Adina Baragan să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook