Anularea examenelor nationale 2021

In contextul in care generatia 2020-2021 a avut acces la invatamant in mod predominant online, o parte dintre elevi nebeneficiind de educatie nici macar in aceste conditii, este de bun simt ca examenele nationale sa fie anulate, notele fiind calculate pe baza mediilor la disciplinele de concurs. De exemplu, la BAC mediile claselor 10-12, clasa a 9 a putand fi considerata de acomodare, iar la Evaluarea nationala mediile claselor 6-8, de asemenea cls a 5 a fiind de acomodare. Se stie ca in invatamantul romanesc clasa a 9 si a 5 a sunt socante pentru elevi, diferenta dintre aceste trepte fiind destul de abrupta, iar materia aferenta celor doua clase se repeta in urmatorii 3 ani. Anglia, care a avut deschisa scoala pe tot parcursul pandemiei a recurs totusi la astfel de abordare. Romania, desi nu a fost in stare sa gestioneze problema invatamantului in situatie de criza, cere sustinerea examenelor nationale si recuperarea materiei , lucru evident imposibil, in contextul actual. Cred ca elevii, profesorii si parintii au fost sacrificati destul.

„Anul acesta, ne vom pune încrederea mai mult în profesori decât în algoritmi", a afirmat Gavin Williamson, potrivit BBC, referindu-se la problemele din sistemul informatic produse în cursul examenelor anul trecut.

Sistemele educaţionale din Anglia şi Irlanda de Nord vor utiliza un model special de evaluare prin note acordate de profesori, pentru a se asigura că sunt date „corect şi uniform", a precizat ministrul britanic al Educaţiei.

Generatia sacrificata online 2021    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Generatia sacrificata online 2021 să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.