alimentare cu reducere a mașinilor străine

DESTINATAR,

Biroul Primului Ministru

 

Pe 27 mai, guvernul maghiar a promulgat un decret care interzice șoferilor cu numere de înmatriculare străine să alimenteze la prețul combustibilului de 480 HUF. Acest lucru pune capăt turismului de combustibil, care a cauzat în ultimele zile grave probleme de aprovizionare și neplăceri cetățenilor care locuiesc la granițele țării.

Din păcate în lipsa reglementărilor, mulți au profitat de oportunitățile oferite de „turismul de carburant” din țările vecine, obținând venituri nejustificate.

 

HG 186/2022. (V. 26.) Hotărârea Guvernului CXXX din 2021 privind anumite aspecte de reglementare legate de situația de urgență. 94/2022 privind aplicarea diferită a Legii (III. 10.) privind modificarea Hotărârii Guvernului a fost publicată în Monitorul Ungariei din seara zilei de 26 mai 2022.

 

Această hotărîre stabilește noi reguli pentru benzinării, priviind alimentarea cu combustibil cu preț reglementat.

 

Semnatarii acestei petiții sunt de acord și consideră necesară introducerea unor restricții. Dar din păcate, prevederea decretului guvernamental care stipulează că numai mașinile înmatriculate în Ungaria pot fi alimentate cu combustibil la preț reglementat dăunează grav, prejudiciază și discriminează cetățenii maghiari și UE care au un autoturism înmatriculat în străinătate din diverse motive obiective. Acești cetățeni trăiesc, muncesc și impozitează în Ungaria.

 

Pentru motivele expuse mai sus, vă rugăm să completați și/sau modificați Hotărârea Guvernului 186/2022. (V. 26.).

Cerem ca alimentarea cu combustibil la prețuri reglementate să se permite nu numai pentru mașinile înmatriculate în Ungaria, ci și pentru mașinile cu plăcuțe de înmatriculare străine, ale căror șoferi, fie că sunt cetățeni maghiari sau străini, au reședința permanentă sau provizorie în Ungaria.

 

Cu respect,

semnatarii