Adăugarea profilului IMS de către operatorii din România pentru telefoanele Google Pixel care nu suportă conectivitate VoLTE, VoWiFi și 5G

Google a lansat smartphone-uri foarte interesante în ultimii doi ani. Odată cu debutul seriei Pixel 6, au sosit procesoare dezvoltate în regim propriu Tensor, un design memorabil și camere foto excelente. Trend-ul a continuat în cazul seriei Pixel 7, iar terminalele au devenit atractive și pentru noi, românii, mai ales că de anul trecut le putem comanda prin intermediul Amazon DE.

Cu toate acestea, niciun operator din România, fie că vorbim despre Orange, Vodafone, DIGI sau Telekom, nu oferă suport VoLTE, VoWiFI și 5G pentru smartphone-urile Google Pixel. Situația a fost semnalată de mulți posesori de telefoane Pixel pe grupul nostru de Facebook de-a lungul timpului, dar și de noi, în recenzia video a noului Google Pixel 7 Pro.

Recent am aflat că cererea pentru implementarea suportului VoLTE, VoWiFi și 5G poate fi inițiată doar de către operatorii telecom. Procedura a fost explicată pe forumul Orange de către un utilizator în toamna anului trecut, însă ea poate fi aplicată de către toți operatorii din România care doresc să ofere suport pentru acest tip de conectivitate pentru smartphone-urile Google Pixel. 

Astfel, ne-am decis să deschidem o petiție și să strângem semnături în vederea activării suportului VoLTE, VoWiFI și 5G pentru telefoanele Google Pixel. Ea urmează să ajungă la toți operatorii de telefonie din România în vederea inițierii acțiunii de cerere către Google, pentru ca aceștia să adauge APN-urile solicitanților în fișierul XML care va activa funcțiile lipsă. 

Pe pagina Google IssueTracker (locul de înregistrare al cererilor) există și exemple de operatori din alte țări care au urmat procedura, funcțiile lipsă fiind activate cu succes în urma sesizării. Cel mai bun exemplu ar fi DIGI Italia, cererea operatorului fiind soluționată de către Google într-un termen de doar 7 zile de la inițiere.


Mobilissimo.ro    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Mobilissimo.ro să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...