Acordarea burselor de merit/performanta elevilor din sectorul 1

În anul şcolar 2013-2014, elevii din sectorul 1 al Capitalei care au câştigat premii la olimpiadele şcolare şi/sau au avut media peste 8,50 nu au primit burse de performanţă sau de merit, deşi conform legii erau îndreptăţiţi să le primească. În acest timp în celelalte sectoare astfel de burse au fost acordate.

Dat fiind faptul că în sectorul 1 se află unele dintre cele mai performante licee din Capitală (atât ca rezultate în cadrul concursurilor/olimpiadelor cât şi ca medie de promovare a examenului de Bacalaureat), această situaţie este nedreaptă pe cât este pe deplin nejustificată, dat fiind faptul că sectorul 1 are fonduri mai mari decât alte sectoare, şi totuşi acestea din urmă au alocat bani şi pentru astfel de burse.

Banii pentru aceste burse provin de la Consiliul Local, în acest caz cel al sectorului 1.

 

Cerem Consiliului Local al sectorului 1 şi Primăriei sectorului 1 să aprobe în cadrul bugetului local un fond pentru bursele de merit şi de performanţă, care să fie acordate elevilor în acord cu legea. Performanţa excepţională a elevilor din sectorul 1 ar trebui recompensată, iar nedreptatea comisă în anul şcolar precedent nu trebuie să se repete. 


Andrei Gabriel Greceanu    Contactați autorul petiției