Abrogarea OUG 49/2019 și a legii 204/2019 ale transportului alternativ

Screenshot_20230908_000519.jpgÎn această petiție avem nevoie de semnătura ta și a tuturor celor care au fost și sunt afectați de această "taximetrie alternativă" numită ridesharing în termen popular, pentru a cere guvernului României și Parlamentul României abrogarea OUG 49/2019 și a legii 204/2019 (acte normative care au introdus în legalitate transportul alternativ). Aceste acte normative, mai sus menționate, sunt neconstituționale și anticoncurențiale ținând cont că „așa cum reiese și din jurisprudența constantă a Curții Constituționale, ordonanțele de urgență nu pot fi adoptate dacă afectează, dacă au consecințe negative”, ori prin reglementările adoptate prin supra indicata ordonanță s-au produs consecințe negative și deosebit de grave în domeniul în care a intervenit, producând un imens prejudiciu transportului în regim de taxi, care este serviciu de utilitate publică, prin pierderea a mii de locuri de muncă, aducând în mod evident și o atingere intereselor financiare ale statului Român.

Cerem eliminarea transportului alternativ deoarece:

- Legea 204/2019 si OUG 49/2019 sunt neconstituționale și nelegale,

- Transportul alternativ face concurență neloială taximetriei,

- Transportul alternativ folosește practici de dumping (tarife care în mod normal nu acoperă costurile deplasării),

- Transportul alternativ practică discount-uri zilnic pe tot parcursul anului. Ce prevedere legală și concurențială permite așa ceva, câtă vreme în taximetrie este interzis?

- Transportul alternativ intermediază servicii de transport persoane, ceea ce înseamnă transport persoane în regim de taxi,

- Platformele taxează fiecare cursă cu 25% (bani care pleacă în Estonia și Olanda).

- "Transportatorii alternativi taximetriei" folosesc infrastructura orașelor în care prestează serviciul și nu plătesc taxe la bugetul local.

- Transportul alternativ folosește tarife dinamice înșelătoare când cererea este crescută și oferă discount-uri mari clienților când cererea este scăzută (tip Xsaver), neavând o unitate de măsură cunoscută când stabilesc prețul unei curse.


Marian-Decebal Dublea    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Marian-Decebal Dublea va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...