Abrogarea obligativitatii fondului de reparatii din L 196/2018 Asociatii de proprietari

Solicitam abrogarea ART. 71 (2) din L 196/2018 privind obligativitatea fondului de reparatii. Practic acesta devine un instrument la discretia administratorului / membrilor CEx datorita controlului lax impus de lege asupra acestor fonduri. Singura metoda de verificare impusa in lege este cea din ART. 70 (2) dar in care obligativitatea justificarii semestriale a cheltuielilor este mentionata abscons la capitolul de venituri ajungandu-se, de cele mai multe ori, sa nu se mai afiseaza nimic.

Cu alte cuvinte, utilizarea fondului de reparatii scapa atentiei proprietarilor, prin aparitia in lista lunara de plata doar a constituirii sale, coroborat si cu lipsa de timp, energie si poate si de interes a multor membri ai asociatiiilor preocupati de problemele cotidiene. Astfel, fondul de reparatie devine o sinecura a celor "impovarati" de grijile binelui si banului comunitatii. Consideram ca prevederea in listele lunare a transelor aferente proiectelor de reparatii aprobate in AG este de natura a impune un control mult mai riguros al proprietarilor asupra utilizarii propriilor fonduri. Adica asigura o vizibilitate clara, repetata si specifica.

Nu mai vorbim de sofismul obligarii la fond de reparatii prin ukaz, adica la reparatii fortate indiferent de opiniile sau necesitatile comunitatii. Oportunitatea unui demers este un atribut strict contextual si deci de decis la nivel de asociatie. Altfel vorbim, in cel mai bun caz, despre a repara pt ca sa ne aflam in treaba!

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez eu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...