Cerem creșterea finanțării asigurărilor de sănătate în stomatologie

Contactați autorul petiției

Conceptul de „medic stomatolog de familie”

2024-05-19 12:15:47

În discuțiile constante avute cu reprezentanții CNAS, a fost înaintată propunerea introducerii conceptului de „medic stomatolog de familie”, o inițiativă care vizează creșterea prezenței și eficienței serviciilor stomatologice în mediul rural.​

În momentul de față este necesară exploatarea cadrului legal pentru a permite ca medicii stomatologi să fie remunerați, în mod complementar, și printr-un salariu de bază asigurat de stat. O astfel de măsură poate include o schemă de remunerație care să fie corelată cu numărul de pacienți înregistrați în baza de date a medicului, pentru a se stimula tratarea unui număr cât mai mare de pacienți.


Dr. Neacșa Laurențiu

Stadiul discuțiilor privind plafonul CNAS.

2024-05-02 17:30:10

În cadrul întâlnirilor lunare ale grupului de lucru CNAS se fac eforturi pentru ridicarea plafonului de decontare, prin actualizarea prețurilor serviciilor stomatologice în acord cu inflația și cu costul materialelor. Prin comparație cu pachetele de servicii de acum 20 de ani când erau mult mai multe manopere decontate, a fost regândită o nouă grilă de servicii, cu prețuri actualizate. 

În același timp au fost luate în discuție și alte două deziderate importante: obținerea fondurilor pentru urgențe în afara plafonului de raportare și defalcarea costurilor din lucrările protetice, cu eliminarea componentei ce ține de activitatea laboratorului, adică pacientul să plătească laboratorul, pentru ca medicii stomatologii să nu mai fie constrânși să deconteze acest cost la o valoare foarte mică, așa cum sunt nevoiți acum, să facă proteza și să plătească tehnicianul până vin banii de la casa de sănătate.


Dr. Neacșa Laurențiu



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...