Impotriva fracturarii hidraulice a gazelor de sist in ROMANIA

Contactați autorul petiției

Sustineti legea antifracking

2014-08-02 14:07

Dragi semnatari ai petitiei,

in ultimii doi ani au existat cateva incercari de a reglementa pe cale legislativa problema fracturarii hidraulice si chiar de a interzice acest procedeu. Din pacate textele nu au fost intotdeauna concepute in termenii adecvati si tinand cont de restul legislatiei. Exista acum o noua sansa, prin proiectul de lege elaborat de societatea civila (Asociatia Romania Vie), si insusit de o serie de deputati si senatori, ca acest proiect sa interzica fracturarea hidraulica in Romania. Pentru ca acest fapt sa devina realitate, este nevoie de suport masiv din partea populatiei. De aceea va rugam sa sustineti in fata alesilor dvs. in Parlament nevoia adoptarii proiectului de lege. Orice sustinere este importanta, si doar uniti suntem puternici iar vocea noastra conteaza!

Va multumim,

initiatorul petitiei

Comentarii (100)

Promised Land -Taramul fagaduintei

2013-04-17 07:06

Buna ziua,
Pentru a va informa pe dvs si populatia, dar si demnitarii privind riscurile pe termen lung la care ar putea fi supuse zonele in care s-ar efectua explorari sau exploatari ale gazelor de sist , va recomandam sa vedeti si filmul artistic Promised Land (Taramul fagaduintei cu subtitrare ro) aparut in 2012, care trateaza acest subiect si modul cum se realizeaza convingerea comunitatilor vizate!
Il puteti vedea/descarca de la e-adresa http://www.youtubevideo.ro/promised-land-2012-taramul-fagaduintei/

cu stima, autorul petitiei

Comentarii (7)

Consultare publica pe tema fracturarii hidraulice

2013-02-15 14:43

Buna ziua,
doresc sa va semnalez, ca la nivelul Comisiei Europene, s-a organizat un amplu proces de consultare a publicului in privinta riscurilor si legislatiei privind gazele de sist, pana pe 23 martie. Chestionarul se poate completa in mai multe limbi inclusiv in lb. romana, aici:
Completarea sa dureaza cca 5-7 minute! dar este important ca si vocea cetatenilor Romaniei sa se faca auzita. Cu cat mai multi, cu atat mai bine!!
Rugamintea este sa completati formularul si sa difuzati mesajul mai departe.

Comentarii (5)

Sambata, parcul Izvor, ora 11.oo si romanii spun NU gazelor de sist!

2012-09-19 16:22

Sambata pe 22 sept este declarată ziua mondială de acțiune împotriva fracturării hidraulice a gazelor de sist, vă așteptăm în Parcul Izvor cu începere de la ora 11.oo. Să arătăm că ne pasă și suntem solidari cu protestele din întreaga lume!

Aduceti pancarde si mai ales aduceti-va prietenii!!

Comentarii (0)

MITING IN BUCURESTI

2012-03-21 11:55

Maine joi, 22 martie, va avea loc o manifestatie autorizata impotriva exploatarii gazelor de sist,  Bucuresti, Pta Victoriei (Muz Antipa), incepand cu ora 16:00.

Comentarii (1)

Pagina de informare si evenimente

2012-03-15 21:43

Dragi semnatari ai petitiei,

am creat o pagina de informare, pe care va rugam sa o difuzati si prietenilor/cunoscutilor dumneavoastra. Aici vom posta documente, articole, anunturi cu privire la evenimente. Va rugam sa o apreciati si sa o difuzati!

Pe data de 22 martie la Barlad va fi organizat un protest impotriva utilizarii fractionarii hidraulice pentru exploatarea gazelor de sist. Miscari similare vor avea loc in tara la Cluj, Brasov, Bucuresti.

Va rugam sa trimiteti petitia tuturor persoanelor carora credeti ca le pasa de Romania!

Comentarii (0)