Încetarea discriminării românilor din Diaspora prin pașaport CRDS

PARTIDUL ROMÂNILOR DIN DIASPORA CERE:
Încetarea discriminării românilor din Diaspora prin pașaport CRDS

Pașaportul CRDS, document inventat de regimul comunist care a fost gândit ca o procedură de sancționare a cetățenilor care au fugit din țară și care trebuiau pedepsiți în vreun fel (art. 14 lit. b) din Legea nr. 5/1971), chiar și numai pentru perioadele de timp cât aceștia reveneau temporar in România, în vacanță sau pentru a încheia anumite acte in formă autentică (înstrăinării de imobile, succesiuni, etc.). În acest fel li s-au negat drepturile de cetățean al României.

Au trecut 33 de ani de la căderea regimului comunist și această chestiune nu a fost încă reparată. Este nedrept să-i pedepsești pe românii cu domiciliul în străinătate, care numai în ultimii 10 ani au trimis în tară peste 50 miliarde de euro. Este nedrept să-i forțezi să-și ascundă atributele de identitate, sau să declare în fals un domiciliu in România, doar pentru a evita problemele.

Conform legislației existente, titularul Cărții de identitate este obligat să solicite schimbarea documentului, în termen de 15 zile de la data modificării situației de facto, precum și schimbarea domiciliului.

Persoanele care își stabilesc domiciliul (și nu rezidența de vacanță) în străinătate ar trebui să solicite Ambasadei României, Pașaportul CRDS și totodată să predea Cartea de identitate națională, moment in care incep problemele atât pentru titulari, cât și pentru autorități.

La revenirea în țară, titularii de pașapoarte CRDS sunt discriminați față de cetățenii români cu domiciliul in țară, sau față de cetățenii români cu domiciliul in străinătate, dar care au omis să-și actualizeze actele de identitate, pentru că pasaportul CRDS nu este recunoscut ca act de identitate in România.
Astfel, nu putem vota pe baza Pașaportului CRDS.

Lipsa unei evidențe reale:
De nenumarate ori autoritățile române s-au văzut în imposibilitatea de a cunoaște numărul real al cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, lucru necesar și activității electorale.

Cei mai mulți dintre românii care și-au stabilit domiciliul in străinătate și care nu au optat pentru pașaportul CRDS, nu mai au nici o legătură cu adresa din România, trecută în Cartea de identitate, iar cei mai mulți dintre ei au declarat si vor declara in fals aceeași adresă atunci cand își vor reînnoi Cartea de identitate.

Noi, românii cu domiciliul în străinătate avem nevoie de Cartea de identitate națională, în care să fie inscris domiciliul real din străinătate, cu luarea in evidența Registrului CRDS si astfel să putem intra in legalitate, să ne actualizăm datele și atributele de identitate, fără alte constrângeri și fără să declarăm în fals domicilii inexistente.

Eliberarea Cărții de identitate ar trebui să fie făcută de catre autoritățile naționale competente și de către misiunile diplomatice ale României in străinătate, pentru eliberarea cărții de identitate cu domiciliul in străinătate, dacă titularul prezintă un document care să ateste domiciliul in străinătate.

♦️#PartidulRomânilordinDiaspora
Informații despre noi găsiți accesând link-ul de mai jos:

www.prd-romania.ro

♦️Vă puteți alătura echipei prin adresa de e-mail de mai jos:

contact@prd-romania.ro

♦️Pagina facebook
https://www.facebook.com/prdgermania/

♦️Vă așteptăm alături de noi și pe TELEGRAM

https://t.me/+ql_7jDavpVRiZTdk

♦️Vă așteptăm alături de noi și pe Twitter

https://twitter.com/PRD_Romania?t=z7SeU58EvK_k6rco2SvaFQ&s=

  1. #PartidulRomânilordinDiaspora
    #Românianeașteaptăpetoti
    #alle
    #allaround
    #toatălumea16743725736621.jpg

Valeria Mai Partidul Românilor din Diaspora    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Valeria Mai Partidul Românilor din Diaspora să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.







Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...